-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas įsakė perginkluoti Rusijos pajėgas (atnaujinta 15.34 val.)

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienį pareiškė, jog NATO vis dar siekia išplėsti savo fizinį buvimą netoli Rusijos sienų, ir paskelbė, kad nuo 2011-ųjų bus pradėta plačiu mastu perginkluoti šalies ginkluotąsias pajėgas.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

„Nuo 2011 metų prasidės plataus masto armijos ir karinio jūrų laivyno perginklavimas“, – Gynybos ministerijos kolegijos išplėstiniame posėdyje Maskvoje sakė D.Medvedevas, kurį citavo naujienų agentūros.

Prezidentas pabrėžė, kad „apginkluoti kariuomenę naujausiais ginklais ir karo technika – tai itin svarbus uždavinys“.

Prezidentas pabrėžė, kad „apginkluoti kariuomenę naujausiais ginklais ir karo technika – tai itin svarbus uždavinys“.

Dabar „ginkluotei kurti ir pirkti skiriamos didelės lėšos. Ir nepaisant finansinių sunkumų, kurių turime, šios lėšos bus tokio didžio, koks jis buvo iš pradžių numatytas“, – sakė D.Medvedevas.

Jis priminė, kad „jau pernai pavyko nemažai junginių ir karinių dalių aprūpinti modernia technika“.

D.Medvedevas taip pat paragino atnaujinti Rusijos branduolinių ginklų arsenalą ir pridūrė, kad NATO vykdo karinę ekspansiją netoli Rusijos sienų.

„Karinės ir politinės padėties pasaulyje analizė rodo, kad kai kuriuose regionuose tebėra rimtų konflikto galimybių. Vis dar yra grėsmių, kurias kelia vietinės krizės ir tarptautinis terorizmas“, – sakė D.Medvedevas.

Kaip nuolatinę grėsmę saugumui jis paminėjo vietines krizes ir tarptautinį terorizmą, be to, pareiškė: „Nesiliauja mėginimai plėsti NATO karinę infrastruktūrą netoli Rusijos sienų“.

Kaip pabrėžė prezidentas, „visa tai reikalauja modernizuoti mūsų ginkluotąsias pajėgas, kad jos perspektyviai atsinaujintų“.

Pirmiausia, sakė D.Medvedevas, būtina „didinti kariuomenės kovingumą, pirmiausia tobulinant strategines ginkluotąsias pajėgas“.

D.Medvedevas pažymėjo, kad „branduolinio sulaikymo pajėgos turi atlikti visus iškeltus uždavinius Rusijos kariniam saugumui užtikrinti„ ir kad „nepaisant esamų finansinių sunkumų, kokybiškai modernizuoti ginkluotąsias pajėgas šiandien yra visos būtinos sąlygos“.

Pasak šalies vyriausiojo kariuomenės vado, „dabar atėjo eilė priskirti visoms kovinėms dalims ir junginiams nuolatinės parengties kategoriją“.

„Tai – svarbiausia naujojo modelio, naujo ginkluotųjų pajėgų veido sudedamoji dalis“,  pabrėžė D.Medvedevas.

Tokie komentarai pasirodė nepaisant Rusijos vadovybės pareiškimų, kurie rodytų santykių su JAV atšilimą pasibaigus George'o W.Busho administracijos valdymui ir naujuoju prezidentu prisaikdinus Baracką Obamą.

Kai kurie analitikai pastebėjo JAV paramos NATO plėtrai į buvusias sovietines šalis, tokias kaip Gruzija ir Ukraina, susilpnėjimą.

B.Obamos administracija yra nurodžiusi, jog svarsto, ką daryti su G.W.Busho laikų projektu statyti raketinės gynybos objektus Lenkijoje ir Čekijoje, kuriuo Maskva labai piktinasi.

Rusija – didžiausia pasaulio valstybė ir viena iš nedaugelio branduolinį ginklą turinčių šalių – bando mažinti ir gerinti savo ginkluotąsias pajėgas, kuriose šiuo metu tarnauja maždaug milijonas žmonių.

Per antradienio susirinkimą gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas sakė, kad dalį neesminės veiklos, pavyzdžiui, svečių namų administravimą, ginklų remontą, maisto gamybą, ministerija perduos valstybinei civilinei kompanijai „Oboronservis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius