Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Medvedevas kaltina JAV Rusijos stojimo į PPO blokavimu

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad tarp jo ir Rusijos vyriausybės vadovo Vladimiro Putino nekyla jokių nesutarimų dėl Rusijos stojimo į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), bet apkaltino Jungtines Valstijas, jog jos blokuoja Rusijos prisijungimą prie šios organizacijos.
D.Medvedevas demonstruoja pasaulinės valiutos pavyzdį
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu ne pernelyg atsargi JAV politika dėl Rusijos stojimo į PPO, arba, atvirai kalbant, JAV blokavimas, mes jau seniai ten būtume, ir šiandien nebūtų klausinėjama apie kažkokius tariamus nesutarimus (tarp prezidento ir premjero)“, – antradienį per susitikimą Maskvoje su tarptautinio diskusijų klubo „Valdai“ nariais sakė D.Medvedevas.

Rusijos prezidentas atkreipė dėmesį, kad po sprendimo, kad Muitų sąjungos šalys (Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas) nusprendė kartu stoti į PPO, „imta kalbėti, kad prezidento požiūris šiuo klausimu yra vienoks, o premjero – kitoks“.

„Tai klaida. Sprendimas, kaip mes elgsimės, priimtas. Darysime tai kartu. Nepavyks kartu – stosime atskirai. Tačiau mes sutarėme su partneriais iš anksto suderinti pamatines sąlygas, ir judėsime ta kryptimi“, – pabrėžė D.Medvedevas.

D.Medvedevas pastebėjo, kad „kol mūsų dar nepriima į PPO, kol vis dar turime laukti koridoriuje prie įėjimo, turime užsiimti mūsų ekonomikų – Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos – integracija“.

„Tačiau tai nereiškia, kad mes prieš stojimą į PPO. Man atrodo, kad visi jau gerai suprato, kad verčiau turėti Rusiją įstojusią į PPO, veikiančią pagal jos sąlygas, nei kokią kitą Rusiją“, – pastebėjo D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius