-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Saakašvilis: Gruzija siūlė Rusijai daug nuolaidų, kad būtų išvengta karo

Minint penktąsias rugpjūčio karo Kaukaze metines, Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis trečiadienį vakare pareiškė ne kartą mėginęs išvengti karo veiksmų, bet Rusijos vadovai atmesdavę jo pasiūlymus.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes išsiuntėme į Maskvą reprezentacinę delegaciją su konkrečiais pasiūlymais, tarp kurių buvo tokia: Gruzija dokumentų lygmeniu atsisako stojimo į NATO, atsisako glaudesnių santykių su JAV, už tai gaudama Rusijos pagalbą siekiant pažangos Gruzijos teritorijų klausimu“, – sakė M.Saakašvilis interviu televizijos kanalui „Rustavi 2“.

Jis pridūrė, kad Rusijos vadovai gaudavo dar ir kitų pasiūlymų.

„Mes sakėme jiems, kad žinome apie jų interesus Abchazijoje. Mes sakėme jiems, jūs turite interesų dėl Abchazijos kurortų, Gudautos karinės bazės, Suchumio oro uosto, jūros juosto, o mums rūpi pabėgėlių sugrąžinimas, todėl pastumkite savo ginkluotąsias pajėgas nuo Ingurio upės prie Kodorio upės, už kurios yra mūsų interesai, ir tegu pabėgėliai būna ne Gruzijos, o tarptautinės administracijos priežiūroje“, – aiškino Gruzijos prezidentas.

Pasak M.Saakašvilio, mainais už pabėgėlių sugrąžinimą Gruzija buvo pasirengusi įteisinti oro uosto ir jūrų juosto naudojimąsi, įteisinti Rusijos interesus Gagroje, Picundoje, Suchumyje. Taip pat siūlyta įteisinti naudojimąsi geležinkeliu ir atverti jį Armėnijos link.

„Praktiškai padarysime viską jums, jeigu jūs nenorite karo, bet į visa tai gavome neigiamą atsakymą“, – sakė M.Saakašvilis.

Jis sakė buvęs pasirengęs svarstyti ir Abchazijos statuso klausimą.

„Žinoma, mūsų pasiūlymas nereiškė Abchazijos padalijimo, tačiau de facto, mes buvom pasirengę įteisinti ilgalaikius Rusijos interesus šioje svarbioje Gruzijos dalyje“, – pareiškė M.Saakašvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius