-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 27 /14:43

Milicija suėmė „Porsche“ savininką, sumušusį Ukrainos žurnalistę

Ukrainos pareigūnai ketvirtadienį suėmė trečią vyrą, įtariamą prisidėjus prie žurnalistės Tatjanos Čornovil sumušimo. Taip pat rastas „Porsche Cayenne“ automobilis, panaudotas žurnalistės užpuolime. Iš viso sulaikyti penki įtariamieji, praneša Ukrainos žiniasklaida.
Protestuotoja su Tatjanos Čornovil nuotraukomis
Protestuotoja su Tatjanos Čornovil nuotraukomis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kyjivas Ukraina

Žurnalistė, išgarsėjusi tiriamaisiais straipsniais, atskleidžiančiais korupciją aukščiausiuose Ukrainos valdžios sluoksniuose, buvo sumušta ankstų Kalėdų rytą.

34 metų aktyvistė, kuri ne kartą kalbėjo iš tribūnos sostinėje protestuojantiems proeuropietiškiems aktyvistams, milicijai nurodė, kad po vidurnakčio jos automobiliui kelią užkirto kita mašina, iš kurios iššoko nepažįstami vyrai ir priėję išdaužė jos automobilio užpakalinį stiklą.

Užpuolikai ją ištempė iš automobilio, sumušė ir įmetė į griovį. Ji sugebėjo paskambinti milicijai ir medikams, todėl netrukus buvo išgabenta į ligoninę.

„Kyiv Post“ praneša, kad pirmieji du įtariamieji buvo suimti praėjus kelioms valandoms po užpuolimo. Apie trečiojo, 29 metų Serhijaus Kotenko, suėmimą milicija pranešė ketvirtadienį.

Pasak Ukrainos žiniasklaidos, S.Kotenkai priklauso automobilis „Porsche Cayenne“, kuris užblokavo T.Čornovil kelią. Automobilį milicija rado Kijevo priemiestyje Brovaruose.

Pasak „Kyiv Post“, nuo liepos S.Kotenko buvo bendrovės „Keyko Ukraine“, kuriai priklauso televizijos kanalo TVi licencija, vadovas ir bendrasavininkis.

Šis kanalas šiemet pakeitė savininkus. Iki tol dažnai reiškęs kritiką prezidento Viktoro Janukovyčiaus valdžiai, kanalas nuo balandžio priklauso verslininkui Oleksandrui Oltmanui, kuris yra dirbęs vyriausybės patarėju.

Vis dėlto buvęs kanalo savininkas Konstantinas Kagalovskis tvirtina, kad perėmimas buvo neteisėtas. Televizijos darbuotojai po savininkų pasikeitimo paskelbė streiką.

VIDEO: T.Čornovil mašinoje įmontuota kamera užfiksavo persekiojimą.

Iki šiemet liepos TVi garsėjo žurnalistiniais tyrimais, kurie atskleisdavo korupciją Ukrainos valdžios ir verslo viršūnėse.

Tačiau vasarą televiziją perėmė nauja savininkų komanda. Protestuodami TVi paliko daugiau nei 30 žurnalistų, o pats kanalas nuo to laiko daugiau dėmesio skiria pramogoms nei tiriamajai žurnalistikai.

Per kelis mėnesius kanalas dalyvavo daugybėje painių transakcijų, kuriose figūravo įvairios bendrovės, registruotos Mergelių Salose, Panamoje, Jungtinėje Karalystėje, Estijoje ir Ukrainoje. Galiausiai S.Kotenko atiteko 40 proc. akcijų bendrovės, kuriai priklauso TVi licencija.

Be S.Kotenko, dėl T.Čornovol sumušimo suimti dar keturi įtariamieji. Vienas jų, Oleksandras Chramcovas, vis dar yra registruotas automobilio „Porsche“ savininkas, tačiau prieš pusę metų jį pardavė S.Kotenko.

Kaip praneša „Ukrainska Pravda“, automobilio registracija nebuvo pakeista, nes S.Kotenko buvusiam savininkui dar nesumokėjo visos sumos.

Kiti įtariamieji – Andrejus Nasikovskis ir S.Kotenko vyresnysis brolis Oleksandras Kotenko, kuris, pasak milicijos, yra nusikalstamos organizacijos narys. Penktojo įtariamojo tapatybė neatskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius