Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Milicijos majorą Jevsiukovą dėl skerdynių Maskvos prekybos centre prašoma nuteisti iki gyvos galvos (video)

Kaltinimo milicijos majoro Deniso Jevsiukovo, šaudžiusio Maskvos prekybos centre, byloje atstovas pareikalavo nuteisti šį buvusį tvarkos saugotoją laisvės atėmimu iki gyvos galvos – aukščiausia bausme, numatyta Rusijos įstatymų.
Milicininkas D.Jevsiukovas
Milicininkas D.Jevsiukovas / Stop kadras iš Youtube.com

Tai iš Maskvos miesto teismo pranešė Rusijos agentūros. Visi nukentėjusieji teismo salėje pritarė kaltintojų reikalavimui, o kai kurie sakė, kad jį sušaudyti būtų „dar geriau“, panešė tinklalapis news.life.ru.

„Prašau teismą skirti Denisui Jevsiukovui laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos itin griežto režimo kolonijoje“, – cituoja agentūros prokuroro žodžius.

Rusijos agentūros pranešė, kad teismas paskelbs nuosprendį D.Jevsiukovo byloje artimiausią penktadienį, vasario 19 dieną.

Buvęs milicijos Caricyno rajono skyriaus vadovas kaltinamas dviejų žmonių nužudymu ir pasikėsinimu į dar 20 parduotuvės lankytojų bei atvykusių pagal iškvietimą patrulių gyvybę. Balandžio pabaigoje, atšventęs savo gimimo dieną, D.Jevsiukovas susistabdė taksi ir atvažiavo į prekybos centrą Maskvos pietuose.

Ten jis, anot tyrimo versijos, nušovė vairuotoją, paskui nušovė kasininkę ir sužeidė septynis parduotuvės lankytojus. Pasak teisėsaugos institucijų atstovų, sulaikomas milicininkų D.Jevsiukovas mėgino atsišaudyti.

D.Jevsiukovas pripažino nužudęs tik kasininkę, tai užfiksavo vaizdo kamera. Jis sako, kad neatsimena kitų epizodų, tarp jų to, jog nušovė taksistą, kuris jį atvežė į parduotuvę.

Kruvinos skerdynės Maskvos prekybos centre buvo viena labiausiai svarstomų visuomenėje temų, dėl to atsistatydino Maskvos vyriausiosios vidaus reikalų valdybos vadovas Vladimiras Proninas, vadinęs D.Jevsiukovą perspektyviu karininku, ir sukėlė diskusiją, kad būtinos VRM reformos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius