Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Minesota tapo 12-ąja gėjų santuokas įteisinusia JAV valstija

Minesota pirmadienį tapo 12-ąja JAV valstija – ir trečia valstija per pastarąsias dvi savaites – legalizavusia tos pačios lyties asmenų santuokas ir suteikusia dar vieną pergalę Amerikos kovotojams už santuokų lygybę.
Homoseksualų paradas Peru
Homoseksualų vėliava. / „Scanpix“ nuotr.

Senatoriai valstijos sostinėje Sent Pole tokiai priemonei pritarė 37 balsais prieš 30. Ketvirtadienį gėjų santuokoms buvo pritarta Minesotos Atstovų Rūmuose, o jau šį antradienį priemonę gali pasirašyti gubernatorius Markas Daytonas.

„Šiandien didžiuojuosi būdamas Minesotos gyventojas“, – valstijos senatorius, demokratas Scottas Dibble'as sakė per keturias valandas trukusius debatus. Jis paskelbė, kad rugpjūčio 1-ąją, kai įsigalios naujasis įstatymas, susituoks su savo ilgamečiu partneriu.

Rod Ailandas tos pačios lyties asmenų santuokas legalizavo gegužės 2 dieną, o praėjusios savaitės antradienį tai padarė Delaveras. Be Minesotos, vienintelė JAV Vidurio vakarų valstija, kurioje gėjams leidžiama tuoktis, yra Ajova.

Konstitucinis draudimas dar galioja 31-oje valstijoje, o JAV Aukščiausiasis Teismas birželį turi nuspręsti dėl Santuokos apsaugos akto, pagal kurį federalinė vyriausybė pripažįsta tik santuokas tarp skirtingos lyties asmenų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius