Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrė: po ambasados šturmo Meksikos diplomatinis personalas išvyksta iš Ekvadoro

Meksikos diplomatinis personalas sekmadienį išvyksta iš Ekvadoro, pranešė užsienio reikalų ministrė, abiem šalims nutraukus ryšius po to, kai Kito saugumo pajėgos šturmavo Meksikos ambasadą ir surengė reidą, kuris išprovokavo kritiką visoje Lotynų Amerikoje.
IMAGO/ROLANDO ENRIQUEZ / IMAGO/Agencia Prensa-Independiente
IMAGO/ROLANDO ENRIQUEZ / IMAGO/Agencia Prensa-Independiente
Temos: 2 Meksika Ekvadoras

„Mūsų diplomatinis personalas viską palieka Ekvadore ir iškeltomis galvomis grįžta namo [...] po mūsų ambasados užpuolimo“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė užsienio reikalų ministrė Alicia Barcena (Alisija Barsena).

Ji kalbėjo po to, kai Ispanija ir Europos Sąjunga prisijungė prie Jungtinių Tautų vadovo ir kelių Lotynų Amerikos šalių, pasmerkusių Ekvadorą dėl reido, kuris buvo surengtas siekiant suimti ambasadoje pasislėpusį buvusį Ekvadoro viceprezidentą Jorge Glasą (Chorchę Glasą).

Praėjusių metų gruodį J. Glasas ten rado prieglobstį po to, kai buvo išduotas jo arešto orderis dėl įtariamos korupcijos, o Ekvadoro prezidento Danielio Noboa vyriausybė tai pavadino „neteisėtu veiksmu“.

Penktadienį Ekvadoro specialiosios pajėgos apsupo ambasadą, o bent vienas agentas perlipo sieną – tai buvo kone neregėtas reidas diplomatinėse patalpose, kurios laikomos neliečiama suverenia teritorija.

Šeštadienį Meksikos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad diplomatinis personalas ir jų šeimos nariai išvyks iš Ekvadoro, ir pridūrė, kad į oro uostą juos lydės „draugiškų ir sąjungininkų šalių“ personalas.

Pasak valdžios institucijų, grupė, kurią sudaro 18 žmonių, keliauja į Meksiką komercinių oro linijų lėktuvu, mat galimybė parskraidinti juos kariniu lėktuvu dėl įtampos buvo atmesta.

Pareigūnai ir jų šeimos nariai į Kito oro uostą išvyko lydimi Vokietijos, Panamos, Kubos ir Hondūro ambasadorių, taip pat – Ekvadoro ir Meksikos rūmų prezidento, atskirame pareiškime nurodė Meksikos užsienio reikalų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius