-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minske tęsiamas teisių gynėjo Alesiaus Beliackio teismas

Minske lapkričio 16 dieną vėl tęsiamas teismo procesas žinomo Baltarusijos teisių gynėjo Alesio Beliackio, kaltinamo vengimu mokėti mokesčius itin stambiu mastu, baudžiamojoje byloje, praneša agentūros „Interfax“ korespondentas.
Alesius Beliackis
Alesius Beliackis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pagal kaltinimo versiją, A.Beliackis padarė nusikaltimą, sąmoningai mažindamas savo mokesčius ir neįtraukė į 2008-2010 metų deklaraciją lėšų, kurias gavo kaip asmenines pajamas iš užsienio piliečių. Be to, pasak prokuroro, kaltinamasis A.Beliackis nepateikė deklaracijos apie 2007 metų pajamas.

Pagal tyrimo medžiagą, A.Beliackis atidarė dvi sąskaitas Lietuvos ir Lenkijos bankuose, į kuriuos 2007-2010 metais kaip asmenines pajamas gavo daugiau kaip 560 tūkst. eurų, arba 2 mlrd. Baltarusijos rublių.

Bylos tyrėjai mano, kad A.Beliackis vengė mokėti fizinio asmens pajamų mokesčius ir tuo padarė valstybei daugiau kaip 352,2 mln. Baltarusijos rublių žalą. Tai 264 kartus daugiau nei bazinis darbo užmokestis.

Informaciją apie jo sąskaitas užsienio bankuose Baltarusijos valdžiai perdavė Lietuvos teisingumo ministerija ir Lenkijos generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius