Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moldova reikalauja Rusijos išvesti savo karius iš Padniestrės

Moldovos užsienio reikalų ministerija kreipėsi į Rusiją reikalaudama išvesti jos karius ir išvežti ginklus iš Padniestrės, pranešė Laisvosios Europos radijas.
Padniestrė
Padniestrė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Moldova Rusija

Ministerija į Kremlių kreipėsi antradienį. Ji remiasi susitarimu, pasiektu 1999 m. Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos susitikime, ir nori, kad 1,5 tūkst. Rusijos karių ir tūkstančiai tonų ginklų paliktų separatistinį regioną. 

Rusija pirmadienį apkaltino Moldovą siekiant destabilizuoti regioną ir išvyti Rusijos karius.

Po Sovietų Sąjungos žlugimo Padniestrė paskelbė nepriklausomybę, kilo karas. 1992 metais paskelbtos paliaubos, tačiau regiono statusas liko neišspręstas. 2006 m. Padniestrėje buvo surengtas referendumas. Jame dauguma pasisakė už atsiskyrimą nuo Moldovos ir prisijungimą prie Rusijos. Referendumo rezultatus pripažįsta tik Rusija.

Santykiai tarp Rusijos ir Moldovos dar labiau pablogėjo birželio mėnesį, kai Moldova pasirašė Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga. Rugpjūtį Maskva paskelbė vaisių iš Moldovos importo draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius