Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monica Lewinsky po dešimties metų tylos prabilo apie savo romaną su Billu Clintonu: „Laikas sudeginti mėlynąją suknelę“

Monica Lewinsky nutraukė dešimtmetį trukusią tylą ir viešai prabilo apie vieną didžiausių JAV politikos skandalų – jos ir tuometinio prezidento Billo Clintono romaną.
Monica Lewinsky
Monica Lewinsky / „Scanpix“ nuotr.

„Vanity Fair“ publikuotame savo komentare M.Lewinsky teigia, kad ji galų gale nusprendė sudeginti beretę ir palaidoti mėlynąją suknelę. Ji taip pat sako besiliaujanti vaikščioti pirštų galais aplink savo praeitį.

„Esu pasiryžusi savo istorijai sukurti kitą pabaigą. Galų gale nutariau pakelti galvą, kad galėčiau suteikti savo praeičiai prasmę. Kiek tai man kainuos, netrukus sužinosiu“, – rašo M.Lewinsky.

M.Lewinsky rašo, kad jos romanas su tuometiniu šalies vadovu, kuris prasidėjo, kai ji buvo 22 metų stažuotoja, įvyko tarp dviejų to norinčių suaugusių žmonių. Tačiau ji pripažįsta labai besigailianti šių santykių.

Aš asmeniškai labai gailiuosi to, kas nutiko tarp manęs ir prezidento Clintono, – ji priduria. – Leiskite man dar kartą pasakyti: Aš. Asmeniškai. Labai. Gailiuosi. To. Kas. Įvyko

„Žinoma, mano viršininkas manimi pasinaudojo. Tačiau aš visada liksiu prie savo teiginio: tai buvo santykiai, grįsti abipusiu sutarimu. Bet koks “piktnaudžiavimas„ atsirado po visko – kai aš buvau paversta atpirkimo ožiu tam, kad būtų apsaugotas jo galingas postas“, – rašo moteris.

„Aš asmeniškai labai gailiuosi to, kas nutiko tarp manęs ir prezidento Clintono, – ji priduria. – Leiskite man dar kartą pasakyti: Aš. Asmeniškai. Labai. Gailiuosi. To. Kas. Įvyko.“

Toliau M.Lewinsky teigia, kad stiprybės jai pagaliau prabilti įkvėpė 18-metis Tyleris Clementi – studentas, kurį patyčios dėl homoseksualumo privedė prie mirties. Ji pripažino, kad skandalo metu pati galvojo apie savižudybę.

T.Clementi mirtis ypatingai paveikė jos motiną. „Ji iš naujo išgyveno 1998-uosius, kai ji nepaleisdavo manęs iš akių. Ji iš naujo vėl ir vėl mintyse atkurdavo tas savaites, kai kiekvieną naktį praleisdavo prie mano lovos, nes aš taip pat galvojau apie savižudybę. Gėda, panieka, patyčios ir baimė, kurios buvo sviedžiamos į jos dukrą, ją privertė bijoti, kad aš neatimčiau savo gyvybės – ji bijojo, kad pažeminimas mane prives prie mirties“, – atvirauja M.Lewinsky.

„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Monica Lewinsky
„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Monica Lewinsky

Tačiau po jaunuolio mirties ji sako supratusi, kad jos kančia įgavo kitą prasmę. „Galbūt pasidalindama savo istorija, pamaniau, galėčiau padėti kitiems tamsiausią jų patyčių akimirką“, – rašo M.Lewinsky.

Tekstą ji pabaigia su viltimi, kad pasinaudodama savo žinomumu ji galės padėti internetinių patyčių ir pažeminimų aukoms.

M.Lewinsky su šalies prezidentu buvo užmezgusi dvejus metus (1995–1997 m.) trukusį romaną. Sekso skandalui išlindus į viešumą tiek Monica, tiek Billas neigė meilės ryšius, bet vėliau, radus įrodymų (tarp kurių ir M.Lewinsky mėlyna suknelė su neva išlikusia B.Clintono spermos dėme), turėjo pripažinti savo santykius. M.Lewinsky vėliau pasitraukė iš viešosios erdvės. Moteris, vengdama per didelio dėmesio, iš JAV persikraustė į Didžiąją Britaniją, kur gavo socialinės psichologijos magistro laipsnį. Vėliau ji grįžo į tėvynę ir apsigyveno Niujorke.

Dėl kilusio sekso skandalo B.Clintonas tapo antruoju Jungtinių Valstijų prezidentu šalies istorijoje, kuriam buvo surengta apkalta. Demokratų dėka B.Clintonas laimėjo apkaltos balsavimą Senate dėl kaltinimų sulaužius prezidento priesaiką ir trukdymo teisėsaugos darbui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius