-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Montanoje gyvenęs seniausias pasaulyje vyras mirė būdamas 114 metų

Montanoje gyvenęs buvęs geležinkelininkas Walteris Brueningas, laikytas seniausiu pasaulyje vyru, mirė būdamas 114 metų.
Walteris Brueningas
Walteris Brueningas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

W.Brueningas mirė ketvirtadienį dėl natūralių priežasčių Greit Folso miesto ligoninėje, sakė senelių namų „Rainbow Senior Living“, kuriuose jis gyveno nuo 1980 metų, atstovė Stacia Kirby .

W.Brueningas manė, kad šio garbingo amžiaus jam padėjo sulaukti mitybos įpročiai – pastaruosius 35 metus jis valgydavo tik dukart per dieną.

„Manau, reikia atsitraukti nuo stalo, kai tebesi alkanas, – ilgaamžis sakė dienraščiui „Great Falls Tribune“ 2009 metais. – Įpranti nebevalgyti vakarais ir suvoki, kaip gerai jautiesi. Jeigu tik būtų galima pasakyti žmonėms, kad labai daug neprisivalgytų.“

„Esu labai nuliūdintas savo mielo draugo ir puikaus Montanos gyventojo netekties, – sakoma valstijos gubernatoriaus Briano Schweitzerio pranešime, kurį paskelbė „Great Falls Tribune“. – Walteris mane išmokė, kad visokeriopas santūrumas padės gyventi ilgai ir kad kuklaus gyvenimo pakanka būti laimingam, o svarbiausia – kad gerumas kitiems yra sveika sielai.“
W.Brueningas gimė Minesotos mieste Melrouze 1896 metų rugsėjo 21 dieną. Jis atvyko gyventi į Greit Folsą 1918 metais, kai įsidarbino Didžiajame Šiaurės geležinkelyje.

Jis buvo oficialiai įtrauktas į Guinnesso pasaulio rekordų knygos 2011 metų leidimą kaip seniausias pasaulyje tebegyvenantis vyras. W.Brueningas šį titulą paveldėjo iš Anglijoje gyvenusio Henry Allinghamo, kuris mirė 2009 metų liepą būdamas 113 metų.

Naujuoju šio titulo savininku tapo japonas Jiroemonas Kimura, kuriam ateinantį antradienį sukaks 114 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius