-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MSF: maždaug tūkstantis moterų kasdien miršta gimdydamos arba nuo nėštumo komplikacijų

Maždaug po tūkstantį moterų pasaulyje miršta kasdien gimdydamos arba nuo su nėštumu susijusių komplikacijų, kurių būtų galima išvengti, ketvirtadienį skelbia humanitarinė organizacija "Medecins Sans Frontieres" (MSF, "Medikai be sienų").
Nėštumas
Nėštumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visais laikais visame pasaulyje net 15 procentų nėštumų turi mirtinų komplikacijų riziką“, – sakoma organizacijos atstovės Karos Blackburn pranešime, paskelbtame Tarptautinės moters dienos proga.

„Moterims turi būti užtikrinta kokybiška akušerinė priežiūra, ar jos gyventų Sidnėjuje, Port o Prense ar Mogadiše“, – sako K.Blackburn.

Pasak jos, tokia priežiūra turi būti prieinama ne tik moderniose didžiųjų miestų ligoninėse, bet ir konfliktų zonose, pabėgėlių stovyklose ir prieglaudose, skirtose nukentėjusiesiems nuo žemės drebėjimų.

Ataskaita, pavadinimu „Gimdyvių mirtingumas – krizė, kurios galima išvengti“ (Maternal mortality: a preventable crisis), išleista Ženevoje. Joje aprašoma, kaip humanitarinės krizės atvejais skubiai suteikta akušerinė pagalba gali išgelbėti žmonių gyvybes.

MSF organizacija yra įsitikinusi, kad daug gyvybių galima  išgelbėti įdiegiant įvairias programas, apmokant vietos personalą, kaip elgtis nėštumo ir gimdymo komplikacijų atvejais, kaip naudotis medicinine įranga.

Akušerinę priežiūrą MSF teikia beveik 30 pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius