-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengiamas musulmonų dvasinių lyderių susitikimas, kokio nebuvo jau 1400 metų

Musulmonų dvasininkai rengia istorinį susitikimą, kuriame dalyvaus apie 300 bendruomenių lyderių. Jame bus aptariamas kitatikių saugumas musulmoniškuose kraštuose.
Musulmonai
Musulmonai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikime, kuris vyks Maroke, pažadėjo dalyvauti dvasiniai Irako, Turkijos, Egipto musulmonų lyderiai. Tokio masto susitikimas paskutinį kartą rengtas net prieš 1400 metų.

„The Washington Post“ teigimu, susitikime bus bandoma susitarti dėl Islamo teisės punktų, užtikrinančių religinių mažumų apsaugojimą musulmonų dominuojamuose kraštuose.

„Pranašas buvo persekiojamas dėl savo įsitikinimų, tad jis pats puikiai žinojo, ką reiškia būti persekiojamam dėl tikėjimo“, – apie pranašo Mahometo mokymą kalbėjo JAV musulmonų laisvųjų menų koledžo dėstytojas Šaichas Hamza Jusufas.

„Jo religija užtikrino kitų religinių mažumų teises“, – pridūrė islamo tyrinėtojas.

„Norime paneigti įvaizdį, kad musulmonai negali sugyventi su nemusulmonais. Tai nėra tai, kuo mes esame, ar kuo norime būti“, – sakė Š.H.Jusufas.

Į atvirą susitikimą, kuris vyks Marakeše, pakviesti atstovai iš Vatikano, taip induistų, sikhų, judaizmo dvasiniai lyderiai.

Susitikimą paskatino „Islamo valstybės“ smurtas regione bei Vidurio Rytuose kilusios saugumo ir migrantų srauto problemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius