Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NATO vadovas apkaltino Rusiją Ukrainos paliaubų sutarties pažeidimu

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pirmadienį apkaltino Rusiją, kad, aprūpindama prorusiškus Ukrainos teroristus modernių technologijų ginklais, ji pažeidė paliaubų Rytų Ukrainoje sutartį.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 3 NATO Ukraina Rusija

Sekmadienį Ukraina pranešė, kad į jos rytinę teritoriją iš Rusijos be Kijevo leidimo įvažiavo 106 krovininių automobilių kolona, ir apkaltino Maskvą, kad prisidengdama humanitarinės pagalbos siuntomis ji aprūpina smogikus ginklais ir amunicija.

„Mes pastebime reikšmingą karinių pajėgų telkimą Ukrainoje ir aplink ją, – sakė J.Stoltenbergas spaudos konferencijoje.– Dideles Rusijos modernių ginklų, technikos ir kariuomenės siuntas smurtaujantiems separatistams“.

„Mes pastebime reikšmingą karinių pajėgų telkimą Ukrainoje ir aplink ją, – sakė J.Stoltenbergas spaudos konferencijoje. – Dideles Rusijos modernių ginklų, technikos ir kariuomenės siuntas smurtaujantiems separatistams“.

Tuo metu Maskva neigia, kad jos humanitarinės pagalbos sunkvežimiai veža ginklus, ir atmeta Vakarų kaltinimus, jog ji ginkluoja smogikus ir siunčia kovotojus jiems padėti.

Kalbėdamas apie konvojų J.Stoltenbergas sakė, kad geriausias būdas pagerinti humanitarinę padėtį rytinėje Ukrainoje yra liautis pažeidinėjus Minsko susitarimą, kuriuo siekiama nutraukti karą Rytų Ukrainoje, ir laikytis paliaubų sutarties.

„Mes matome, kad separatistai ir Rusija to nedaro. Rusija kursto konfliktą tiekdama... įrangą ir kitokią pagalbą separatistams ir taip kelia pavojų pažeisdama paliaubas bei griaudama pastangas rasti taikų sprendimą derybomis“, – pareiškė NATO vadovas.

NATO užsienio reikalų ministrų susitikime antradienį numatoma aptarti padėtį Ukrainoje ir peržiūrėti saugumo priemones, kurių ėmėsi 28 šalių Aljansas, siekdamas sustiprinti savo gynybą ir nuraminti po Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos sunerimusias rytines savo partneres.

Susitikime turėtų būti susitarta pratęsti šias priemones, tarp kurių minimos ir karinės pratybos bei nedidelio skaičiaus karių perkėlimas į rytų Europą 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius