-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 29 /08:03

Naujas Eurogrupės susitikimas dėl Graikijos įvyks gegužės 9-ąją

Kitas euro zonos finansų ministrų susitikimas dėl skolų naštos slegiamos Graikijos bus surengtas Briuselyje gegužės 9 dieną, ketvirtadienį vakare pranešė Atėnai.
Susirėmimai Graikijoje
Graikija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Atėnai Graikija

„Eurogrupės pirmininkas Jeroenas Dijsselbloemas pranešė Graikijos ministrui Euklidui Cakalotui, kad susitikimas įvyks gegužės 9-ąją“, – nurodoma vyriausybės pranešime.

J.Dijsselbloemo atstovas spaudai patvirtino šią datą savo „Twitter“ paskyroje.

Eurogrupės susitikimą iš pradžių buvo numatyta surengti ketvirtadienį, tačiau jis buvo atšauktas anksčiau šią savaitę, kad Graikijos kreditoriai turėtų daugiau laiko nuspręsti dėl tolesnių žingsnių, susijusių su Atėnų finansinio gelbėjimo programa.

Sprendimas atšaukti susitikimą dėl nesutarimų tarp Graikijos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF), kuris reikalauja šalies imtis papildomų reformų, išprovokavo Atėnų pykčio bangą.

Premjeras Aleksis Cipras trečiadienį paragino Europos Vadovų Tarybos pirmininką Donaldą Tuską sušaukti skubų ES viršūnių susitikimą, jei nebus pasiekta pažangos ministrų lygiu.

Derybos atidėliojamos jau ne vieną mėnesį, o Graikija siekia užbaigti jas kiek įmanoma greičiau, kad galėtų gauti kitą išmoką pagal 86 mlrd. eurų vertės finansinio gelbėjimo programą iki liepos, kai turės grąžinti Europos centriniam bankui (ECB) 3,5 mlrd. eurų.

Euro zonos ministrai, siekdami išspręsti ginčą, praėjusį penktadienį iš principo sutarė dėl vadinamųjų specialiųjų priemonių, kurių Atėnams tektų imtis tuo atveju, jeigu šaliai nepavyktų pasiekti 2018 metams užsibrėžtų biudžeto išlaidų tikslų.

A.Cipras širsta dėl naujų reikalavimų, tačiau Atėnams labai svarbu, kad būtų užbaigta pirmoji jos finansinio gelbėjimo programos peržiūra ir jie galėtų atlikti įmoką ECB bei pradėti derybas dėl skolų naštos sumažinimo.

A.Cipras, kuris 2015 metų sausį atėjo į valdžią žadėdamas padaryti galą griežtam taupymui, sutarė su tarptautiniais kreditoriais dėl trečios pagalbos programos šaliai per penkerius metus mainais į naujas griežtas reformas, įskaitant pensijų sistemos pertvarką.

ES aukščiausio rango ekonomikos pareigūnai anksčiau ketvirtadienį įspėjo, jog būtina greitai užbaigti derybas, siekiant išvengti didesnės žalos nualintai šalies ekonomikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius