-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas požeminis smūgis Indijos šiaurėje sukėlė paniką tarp gyventojų

Indijos šiaurės rytinę dalį ketvirtadienį maždaug 22 val. 20 min. vietos laiku sudrebino naujas požeminis 3,9 balų smūgis, pranešė šalies Meteorologijos departamentas.
Po žemės drebėjimo Indijoje.
Po žemės drebėjimo Indijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Epicentras vėl buvo Sikimo valstijoje, patyrusioje didžiausių nuotolių per 6,9 balo žemės drebėjimą praėjusį sekmadienį.

Apie naujas aukas ir sugriovimus duomenų nėra. „Išvargę gyventojai, apimti siaubo, blaškėsi po valstijos sostinės Gangtoko gatves, – papasakojo policijos valdybos vadovas Jasbeeras Singhas. – Panikos apimti žmonės mėgino kuo toliau pasitraukti nuo namų ir kalnų atšlaičių, nuogąstaudami, kad jiems ant galvų vėl ims kristi akmenys ir pastatų nuolaužos, bet, laimė, viskas pasibaigė gerai“.

Drauge jis priminė, jog kadangi dauguma namų mieste, atlaikiusių ankstesnį smūgį, yra suskeldėję, daugelis žmonių jau penktą parą nakvoja lauke, nors temperatūra čia nukrito iki 8 ar 10 laipsnių šilumos.

Tuo tarpu gelbėtojai, kuriems kol kas nepavyko patekti į daugelį šiaurinio Sikimo gyvenviečių, nuogąstauja, kad naujas žemės plutos judėjimas gali sukelti naujas nuošliaužas ir seles.

Kalnų atšlaitės tapo labai birios, situaciją apsunkina liūtys. 31-asis nacionalinis plentas, pagrindinė valstijos arterija, vėl užtvertas – jau trečią kartą po to, kai kariuomenei pavyko atidaryti eismą juo. 

Ilgėjant laikui nuo griaunamo smūgio tirpsta viltys, kad pavyks išgelbėti žmones, kurie pateko po griuvėsiais atokiuose kaimuose, į kuriuos kol kas negali patekti kariniai padaliniai ir Indijos ir Tibeto pasienio policijos pajėgos.

Apskridę du iš penkių kaimų, kurie vakar iš oro nufilmuotose nuotraukose atrodė kaip ištisi griuvėsiai, patvirtino liūdniausius spėliojimus – gyvų žmonių gatvėse taip ir nepavyko pamatyti.

Humanitarinės pagalbos koordinacinio centro duomenimis, užblokuotuose kaimuose gyveno ne mažiau kaip 400 žmonių, kurių likimas iki šiol nežinomas.

Įvairiais vertinimais, žuvusiųjų gali būti keli šimtai, bet kol kas valdžiai oficialiai praneša, kad yra 160 aukų.

Ketvirtadienį antrojoje dienos pusėje sąrašą papildė hidroelektrinės prie Tistos upės už 12 km nuo Čangtango statytojai. Tunelis, kuriame, kaip tikėjosi gelbėtojai, galėjo būti gyvų žmonių, įgriuvo, ir jį užtvindė vanduo. Kol kas iš ten ir iš po hidroelektrinės griuvėsių pavyko ištraukti 27 kūnus.

Per stebuklą liko gyvi du inžinieriai iš Pietų Afrikos, kurie per griūtį taip pat buvo tunelyje, bet spėjo išbėgti, nes buvo netoli išėjimo.

Jie papasakojo, kad po smūgio ėmė griūti sienos, pro plyšius plūstelėjo vanduo, kuris akimirksniu užtvindė visą erdvę. Dar dešimt jų tėvynainių, kurie buvo išorėje, taip pat liko gyvi, visa užsienio specialistų brigada jau evakuota į Kalkutą.

VIDEO: Earthquake Of 3.9 Magnitude Hits Sikkim

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius