-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milane vyriškis kumščiu trenkė Silvio Berlusconi į veidą ir patiesė jį ant žemės (atnaujinta 17.00 val., nuotraukos, užpuolimo video)

42 metų vyras užpuolė Italijos ministrą pirmininką Silvio Berlusconi, trenkė jam į veidą ir patiesė ant žemės. Po incidento politikas buvo išvežtas į ligoninę.
Po smūgio Silvio Berlusconi veidas paplūdo krauju.
Po smūgio Silvio Berlusconi veidas paplūdo krauju. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko sekmadienio vakarą Katedros aikštėje, Milano centre, kur S.Berlusconi susirinkusiems savo rėmėjams sakė kalbą. Renginyje sumaištį kėlė ir kelios dešimtys Italijos premjero oponentų.

Kaip pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA, kai S.Berlusconi nulipo nuo scenos, prie jo iš minios priėjo vyriškis ir kumščiu trenkė į veidą. BBC duomenimis, politikui į veidą galėjo būti trenkta ne kumščiu, o kietu metaliniu daiktu.

Po smūgio S.Berlusconi susmuko ant žemės. Vėliau palyda padėjo politikui atsistoti ir nuvedė į automobilį. S.Berlusconi ne iš karto buvo išvežtas į ligoninę – prieš tai premjeras dar kartą išlipo iš automobilio ir pasirodė susirinkusiesiems. Per užpuolimą S.Berlusconi buvo stipriai sumušta lūpa ir nosis.

S.Berlusconi buvo išvežtas į vieną iš vietos ligoninių. Užpuolikas, kurio tapatybė iš karto nebuvo nustatyta, sulaikytas ir nuvežtas į policijos įstaigą. Kokių motyvų vedamas vyriškis užpuolė šalies premjerą, kol kas nežinoma.

Naujienų agentūra AFP pažymi, kad S.Berlusconi kalbą ne kartą nušvilpė susirinkusieji, o tarp tvarką prižiūrėjusių policininkų ir kai kurių agresyviausių klausytojų prieš incidentą įvyko keli susistumdymai.

Papildyta 22.17 val. Italijos policija pranešė, kad dėl S.Berlusconi užpuolimo sulaikytas 42 metų Massimo Tartaglia. Pasak pareigūnų, vyriškis anksčiau nėra pakliuvęs į teisėsaugos akiratį, tačiau yra susidūręs su psichinės sveikatos problemomis, pranešė BBC.

Papildyta 00.54 val. Agentūros ANSA duomenimis, M.Tartaglia pastaruosius dešimt metų buvo gydomas nuo psichikos ligos vienoje Milano ligoninėje. Kaip priduria AFP, į policijos įstaigą, į kurią buvo nuvežtas sulaikytasis, atvažiavo ir užpuoliką gydęs medikas.

Policijos duomenimis, M.Tartaglia nepriklauso nė vienai pareigūnams žinomai opozicijos grupuotei, todėl tyrėjai mano, kad šio vyro poelgis neturėjo jokios politinės potekstės.

AFP/Scanpix nuotr./Massimo Tartaglia buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje.
Massimo Tartaglia buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje.

Dabar jau beveik neabejojama, kad M.Tartaglia premjerui trenkė ne kumščiu, o nedidele Milano katedros skulptūrėle, kurią laikė rankoje. Anot kitos versijos, užpuolikas metė šią skulptūrėlę į S.Berlusconi, kai sugebėjo prisiartinti nedideliu atstumu.

Po to M.Tartaglia mėgino pabėgti, tačiau jį sulaikė policijos pareigūnai. Vietos žiniasklaida praneša, kad minia buvo nusiteikusi susidoroti su užpuoliku ir policininkams teko jį ginti.

Po incidento S.Berlusconi buvo nuvežtas į ligoninę. Ten jam suteikta pirmoji pagalba. Pirminiais duomenimis, nuo smūgio skulptūrėle premjerui lūžo vienas dantis, o dar keli buvo stipriai apgadinti. Kelias artimiausias paras Italijos premjeras praleis prižiūrimas medikų.

Papildyta 11.10 val. Kaip pranešė „Sky News“, S.Berlusconi naktį praleido ligoninėje. Medikai teigia, jog politikui operacijos neprireiks, tačiau gydymas užtruks mažiausiai 15 dienų. Politikas teigia besijaučiantis gerai, o ryte pirmiausia pareikalavo laikraščių.

Papildyta 14.19 val. S.Berlusconi, medikų teigimu, turės ligoninėje praleisti dar vieną naktį, pranešė „Sky News.“ Gydytojai teigia, jog po to politikas turės gydytis dar maždaug tris savaites.

Papildyta 17.00 val.  Nors S.Berlusconi po užpuolimo naktį praleido ramiai ir buvo teigiama, kad jis jaučiasi gerai, tik šiek tiek skauda galvą, po pietų jo sveikata ėmė blogėti. Asmeninis S.Berlusconi daktaras teigia, kad Italijos premjero sveikata „šiek tiek blogesnė, nei atrodė vakar“, ji yra „nepastovi.“

Medikas teigia, kad S.Berlusconi vis įpuola į „mieguistą“ būseną, sprendimas, kaip jis bus gydomas vėliau, bus priimtas antradienį. Tačiau ir toliau skelbiama, jog chirurgų įsikišimo greičiausiai neprireiks.

S.Berlusconi duodami antibiotikai, skausmą ir uždegimą malšinantys vaistai. Beje, ant ligoninės, kurioje šiuo metu gydomas S.Berlusconi, sienos pakabintas plakatas, ant kurio parašyta: „Tikri italai visuomet su Jumis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius