Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nigerijoje per islamistų grupuotės išpuolius žuvo daugiau nei 1200 žmonių

Nigerijos islamistų grupuotė „Boko Haram“ neramioje šalies šiaurės rytinėje dalyje nuo gegužės, kai regione buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, nužudė 1 tūkst. 200 žmonių, pirmadienį pranešė Jungtinės Tautos (JT).
Policija Nigerijoje
Policija Nigerijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nigerija

Nepaprastoji padėtis gegužės 14 dieną buvo paskelbta Adamavos, Borno ir Jobės provincijose po virtinės islamistų grupuotės išpuolių.

Ketverius metus nesiliaujančiam islamistų sukilimui numalšinti prezidentas Goodluckas Jonathanas šalies šiaurės rytiniuose rajonuose dislokavo tūkstančius karių ir jiems į pagalbą pasiuntė oro pajėgas.

JT pateikti skaičiai yra pirmoji nepriklausomų šaltinių pateikta statistika nuo karinės operacijos pradžios šiame regione.

„Maždaug 1 tūkst. 224 žmonės žuvo per išpuolius, susijusius su „Boko Haram“ grupuote“ nuo gegužės mėnesio, sakoma JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) pranešime.

Pasak jo atstovės Choice Okoro, į JT skaičių neįtraukti tie, kurie žuvo per karines operacijas.

Nurodomas žuvusių civilių gyventojų ir karių skaičius, į kurį įtraukti žuvę savanoriai, sukilę į kovą prieš islamistų kovotojus.

Nigerijos gynybos pareigūnai dažnai yra kaltinami dėl to, kad pateikia gerokai sumažintą per „Boko Haram“ išpuolius žuvusių žmonių skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius