Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Niujorke suimtas prieš 40 metų JAV keleivinį lėktuvą pagrobęs vyras

Vyras, kuris buvo 40 metų ieškomas dėl JAV keleivinio lėktuvo pagrobimo, sekmadienį buvo suimtas, kai atskrido į Niujorką iš Kubos, pranešė federalinės institucijos.

Luisas Armando Pena Soltrenas buvo ieškomas dėl dalyvavimo 1968 metų lapkričio 24 dieną pagrobiant oro bendrovės „Pan American“ lėktuvą, kuris skrido iš Niujorko į Puerto Riką. Pasak pareigūnų, 66 metų L.A.P.Soltrenas buvo suimtas Niujorke, Johno F.Kennedy oro uoste.

Tikimasi, kad Manhatano teismas antradienį jam pateiks 1968 metais parengtus kaltinimus.  „Kaip nurodoma 1968 metų kaltinimuose, jis terorizavo dešimtis keleivių, kai su bendrininkais pagrobė „Pan American“ 281-ojo skrydžio lėktuvą grasindamas pistoletais ir peiliais“, – sakoma sekmadienį paskalbtame JAV prokuroro Preeto Bhararos pranešime.

Būtent JFK oro uoste L.A.P.Soltrenas su bendrininkais 1968 metais įsėdo į „Pan American“ lainerį ir jį vėliau pagrobė, sakoma kaltinamajame pareiškime, kuris buvo pateiktas Manhatano federaliniam teismu. Į Puerto Riko sostinę San Chuaną turėjęs skristi lėktuvas buvo priverstas tūpti Kubos sostinėje Havanoje.

Praeito amžiaus 7-ame dešimtmetyje dešimtys JAV lėktuvų buvo pagrobti ir priversti skristi į Kubą. Lainerius grobdavo kairiųjų pažiūrų ekstremistai, komunistinėje saloje prieglobsčio ieškantys bėgliai, taip pat nusikaltėliai, siekdavę gauti išpirką iš JAV Vyriausybės arba oro bendrovių.

„Pan American“ 281-ojo skrydžio lėktuvą pagrobė trys vyrai, kurie įsibrovė į lakūnų kabiną ir įsakė įgulai skristi į Kubą, sakoma kaltinamajame pareiškime.

Užpuolikai ginklus ir šaudmenis į lainerį įsinešė paslėpę kūdikių sauskelnių pakuotėje, sakoma teismo dokumentuose.

Du kiti pagrobėjai – Jose Rafaelis Riosas Cruzas ir Miguelis Castro – buvo suimti 8-o dešimtmečio viduryje ir pripažino savo kaltę, sakė federalinių prokurorų atstovė spaudai.

Kaltinimai dėl šio incidento taip pat buvo pateikti kitam vyrui, kuris teismo dokumentuose vadinamas Puerto Riko išvadavimo judėjimo lyderiu, nors tame pagrobime tiesiogiai nedalyvavo. Teismas tą asmenį išteisino dėl visų kaltinimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius