-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori neperšaunamų turbanų

Neseniai įsikūrusi Didžiosios Britanijos sikhų policininkų asociacija kreipėsi į šalies vidaus reikalų sekretorių ir prašė, kad jų reikmėms būtų sukurti neperšaunami turbanai.

Asociacija, vienijanti sikhų tikėjimą išpažįstančius Didžiosios Britanijos policijos pareigūnus, šį prašymą motyvuoja kai kurių kolegų noru tarnauti specialiosios paskirties daliniuose.

Sikhų religija reikalauja iš visų suaugusių vyriškos lyties tikinčiųjų, kad šie nuolatos dėvėtų turbaną. Pasak sikhų policininkų asociacijos, specialiųjų dalinių naudojami šalmai yra per maži, kad į juos tilptų turbanu apmuturiuota galva.

Inspektorius Gianas Singhas Chahalas išreiškė viltį, kad šalies Vidaus reikalų ministerija pasirūpins šia sikhų pareigūnams aktualia problema.

„Sikhams draudžiama tarnauti specialiuosiuose daliniuose, nes mūsų religija neleidžia nusiimti turbano,  sakė G.Singhas Chahalas. – Mes žinome, kad buvo atliekami tyrimai, siekiant sukurti neperšaunamą medžiagą turbanams. Norėtume išnaudoti visas galimybes, kad būtų pradėta jų gamyba iš sintetinio pluošto, kuris užtikrintų pakankamą apsaugą sikhų pareigūnams.“

Sikhų policininkų asociacija buvo įkurta praėjusį mėnesį. Šiuo metu ji vienija apie 2 tūkst. šios iš Indijos kilusios religijos pasekėjų, tarnaujančių policijoje.

Didžiosios Britanijos įstatymai numato keletą specifinių išimčių sikhų tikėjimą išpažįstantiems šalies gyventojams. Sikhai motociklų vairuotojai neprivalo dėvėti šalmų, o visiems suaugusiems vyrams leidžiama su savimi nuolatos nešiotis šaltąjį ginklą – sumažintą ritualinio kardo kirpano kopiją.

Indijoje sikhai nuo seno buvo laikomi pavyzdingais kariais. Nepaisant sąlyginai nedidelio tikinčiųjų skaičiaus, jie iki šiol yra išlaikę neproporcingai didelę įtaką šios šalies kariuomenėje ir politikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius