-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuožmiausia Japonijos jakudzos gauja skyla – policija baiminasi mafijos skerdynių

Jau daugiau nei šimtmetį savo galią išlaikanti Japonijos mafijos (jakudzos) atšaka Yamaguchi-gumi skyla į kelias mažesnes grupuotes. Japonijos teisėsaugos pareigūnai baiminasi, kad šis skilimas neišvengiamai bus lydimas žudynių, rašo news.sky.com.
Kenichi Shinoda (viduryje)
Kenichi Shinoda (viduryje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nesutarimus ir galiausiai skilimą sukėlė sprendimas perkelti Yamaguchi-gumi būstinę iš Kobės į Nagojos miestą. Policijos atstovų teigimu, paskutiniame susitikime savo nuomones išdėstė 13 jakudzos grupuočių, kurias skaldo nesutarimai dėl ateities planų.

Prieš tai jakudza turėjo net 72 vadus, kurie vadovavo atskiroms operacijoms. Yamaguchi-gumi atšakai nuo 2005 metų vadovauja jakudzos gretose ypatingą autoritetą pelnęs 73 metų Kenichi Shinoda.

Jis 2011 metais buvo išleistas iš kalėjimo į kurį pateko dėl ginklo naudojimo pažeidimų. Nacionalinės policijos agentūros teigimu, K.Shinodai ir jo valdomai Yamaguchi-gumi pavaldūs 10 300 jakudzos narių.

Jei būtų įtraukti ir talkininkaujantys nariai, tai sudarytų 23 400 asmenų, beveik pusę visų Japonijos mafijai priklausančių žmonių.

Ankstesnės tarpusavio kovos pasižymėjo žiauriais susidorojimais su konkurentais. Nuo 1985 iki 1987 metų vykęs karas nusinešė 25 jakudzos narių gyvybes, dar 70 buvo sunkiai sužeisti.

Ankstesnės tarpusavio kovos pasižymėjo žiauriais susidorojimais su konkurentais. Nuo 1985 iki 1987 metų vykęs karas nusinešė 25 jakudzos narių gyvybes, dar 70 buvo sunkiai sužeisti.

Kaip ir Italijos mafija ar Kinijos triados, jakudza užsiima lošimų, prostitucijos, narkotikų verslu, teikia paskolas, taip pat užsiima reketu ir užsakytomis žmogžudystėmis.

Nepaisant to, kad apie jakudzas kalbama jau kelis šimtus metų, šešėlinis mafijos gyvenimas yra sunkiai suvaldomas teisėsaugos pareigūnų. Prie jakudzų įvaizdžio prisideda ir mafijos romantizavimas literatūroje ir kine.

Viena iš šiurpiausių jakudzos taisyklių – nusižengusių narių pirštų kapojimas. Už kiekvieną nusižengimą vidaus taisyklėms ir mafijos kodeksui yra nukertamas pirštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius