-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03 /14:30

Nuverstas Egipto prezidentas Hosni Mubarakas į teismo salę įneštas neštuvais

Nuverstas Egipto prezidentas Hosni Mubarakas trečiadienį į pirmąjį savo teismo posėdį buvo atgabentas neštuvais.
Nuverstas Egipto prezidentas Hosni Mubarakas
Nuverstas Egipto prezidentas Hosni Mubarakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip iš pažiūros išblyškęs 83 metų H.Mubarakas kalbasi su kartu teisiamais dviem savo sūnumis, stovinčiais šalia tėvo kaltinamųjų narve.

Toje pačioje byloje taip pat teisiamas buvęs vidaus reikalų ministras Habibas al Adly ir šeši buvę policijos vadai.

H.Mubarako sūnūs Alaa ir Gamalas atrodė susikaupę, kai Kairo baudžiamojo teismo pirmininkas teisėjas Ahmedas Refaatas paskelbė posėdžio pradžią.

Tris dešimtmečius Egiptui vadovavęs H.Mubarakas viešumoje pasirodė pirmąjį kartą nuo vasario 11 dienos, kai buvo nuverstas per šalį apėmusį sukilimą.

Per posėdį, kurį tiesiogiai transliuoja Egipto televizija, A.Refaatas pareiškė, kad procesas turės vykti „visiškoje ramybėje“ ir perspėjo, kad iš teismo salės išsiųs kiekvieną, kuris mėgins trikdyti rimtį.

Narve ant neštuvų gulintis H.Mubarakas klausėsi teisėjo palenkęs galvą, kad matytų posėdžio dalyvius, o jo kūnas iki krūtinės buvo užklotas balta antklode. Visi kaltinamieji vilki baltas kalėjimo uniformas.

Prieš posėdžio pradžią prie Kairo policijos akademijos, kur vyksta teismas, susigrūmė nuversto lyderio šalininkai ir priešininkai. Kilus sumaiščiai, šimtai baltas uniformas vilkinčių policininkų ir skydais bei šalmais prisidengusių riaušių policijos pareigūnų atskyrė demonstrantus, kurie vieni kitus apmėtė akmenimis ir buteliais.

Papildyta 14.30 val. Nuverstas Egipto prezidentas H.Mubarakas ir jo du sūnūs teismo procese padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus byloje dėl protestuotojų žudynių ir korupcijos.

„Visiškai neigiu visus šiuos kaltinimus“, – pareiškė kaltinamųjų narve ant neštuvų gulintis H.Mubarakas, nepripažindamas savo atsakomybės dėl tyčinio demonstrantų žudymo per sukilimą, sugriovusį jo autoritarinį režimą.

H.Mubarakas taip pat paneigė savo kaltę dėl sukčiavimo.

Buvusio prezidento sūnūs Alaa ir Gamalas taip pat nepripažino savo kaltės dėl korupcijos.

Sūnūs pakaitomis stengėsi užstoti neštuvuose gulintį tėvą nuo televizijos kamerų ir retkarčiais pasilenkdavo su juo pasikalbėti.

VIDEO: Video of Hosni Mubarak wheeled into cage on stretcher for Egypt trial

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius