-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Vilties netekęs Irano jaunimas mato vieną išeitį – bėgti iš šalies

Prie Teherano universiteto stovintis inžinerijos magistrantūros studentas Amiras anksčiau svarstė galimybę čia studijuoti skaitmeninę rinkodarą, tačiau sunerimo, kad Irano vyriausybė apribos prieigą prie instagramo – kaip jau padarė su kitomis programėlėmis. Jis taip pat mąstė, kad norėtų įsteigti startuolį, tačiau numatė, jog JAV sankcijos ir įsisiautėjusi infliacija jam sutrukdys.
Iranas
Iranas / „The New York Times“/Arash Khamooshi nuotr.

Kaskart, kai jis bando kažką planuoti, ima atrodyti, kad tai daryti nėra prasmės, guodėsi Amiras, iš pradžių nenorėjęs nurodyti savo tikrojo vardo. Jis teigė bijantis savo šalies ir baigęs studijas nori išvykti svetur.

„Aš esu 24 metų žmogus ir neįsivaizduoju, kaip gyvensiu, kai man bus 45-eri, – kalbėjo jis. – Neįsivaizduoju geros ateities sau ar savo šaliai. Apie išvykimą pagalvoju kasdien. Ir kasdien pagalvoju – kas nutiks mano šeimai, jei išvažiuosiu?“

Tokios mintys nesvetimos daugeliui išsilavinusių miestiečių, gyvenančių Teherane – sostinėje, kažkada raginusioje sušvelninti socialinius apribojimus ir atverti Iraną, kurio žmonės 2015 metų sandorį su JAV dėl branduolinio ginklo laikė naujos pradžios viltimi, pasauliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius