Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama prašys dar 3,2 mlrd. dolerių JAV karui prieš IS džihadistus

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį paprašys įstatymų leidėjų skirti dar 3,2 mlrd. dolerių (apie 8,83 mlrd. litų) karui prieš džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) Irake ir Sirijoje, įskaitant lėšas, reikalingas apmokyti ir apginkluoti Bagdado vyriausybės pajėgoms, ketvirtadienį nurodė pareigūnai.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šios lėšos leistų tęsti jau kelias savaites JAV vadovaujamos koalicijos vykdomą IS taikinių bombardavimą iš oro, taip pat suteikti pagalbą Irako armijai ir kurdų pajėgoms, kurios kaunasi su džihadistais ant žemės, du gynybos pareigūnai sakė naujienų agentūrai AFP.

Per aviacijos kampaniją Sirijoje ir Irake, kuri, anot vadų, gali trukti ne vienus metus, buvo surengta tūkstančiai skrydžių ir šimtai bombardavimo reidų, o šios operacijos atsieina vidutiniškai 8,3 mln. dolerių (22,9 mln. litų) per parą, nurodė Pentagonas.

Tačiau nepriklausomi analitikai sako, kad tikrosios išlaidos yra gerokai didesnės, jeigu įskaičiuojama visa aviacijos operacijų kaina – ypač gausūs modernių žvalgybos orlaivių skrydžiai.

Pasak Pentagono, aviacijos kampanija – operacija „Įgimtas ryžtas“ („Inherent Resolve“) – nuo spalio 16 dienos kainavo 580 mln. dolerių (apie 1,6 mlrd. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius