-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02 /2014 05 03

Odesoje per Rusijos šalininkų sukeltas riaušes žuvo 37 žmonės, dar 200 žmonių buvo sužeista, 25-ių būklė – labai sunki

Odesoje penktadienį Rusijos šalininkai sukėlė riaušes. Jie užpuolė eitynių „Už vieningą Ukrainą“ dalyvius, šaudė nuo stogų į eitynių dalyvius, puolė juos beisbolo lazdomis ir mėtė Molotovo kokteilius. Užsidegus Profsąjungų rūmams daugybė žmonių žuvo lipsnose. Kaip praneša unian.net, iš viso Odesoje per sukeltas riaušes žuvo 37 žmonės, dar apie 200 buvo sužeista, 25 iš jų būklė labai sunki.
Gaisras Odesos Profsąjungų rūmuose
Gaisras Odesos Profsąjungų rūmuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Odesa Ukraina

Atnaujinta 09.27 val.

Odesos milicija sulaikė daugiau kaip 130 riaušių dalyvių, iškelta 10 baudžiamųjų bylų. Šiuo metu vyksta įtariamųjų apkalusos. Naujausiais duomenimis, 37 žmonės žuvo, daugiau 200 buvo sužeisti, tarp jų ir 22 milicininkai.

Atnaujinta 08.16 val.

Profsąjungų rūmuose rasti 36 kūnai.

Gaisras kilo 2-ame ir 3-ame pastato aukštuose tuo metu, kai konfliktuojančios pusės viena į kitą mėtė butelius su degiu skysčiu. Gaisras buvo apėmęs 120 kvadratinių metrų plotą.

Gaisrą gesino 13 ugniagesių automobilių ir 51 gelbėtojas. Iš pastato iš viso buvo evakuota 120 žmonių, dar 210 išsigelbėjo patys.

Odesoje paskelbtas 3 dienų gedulas. 

Atnaujinta 01.10 val. Į Odesos ligonines atvežtas 174 žmogus, praneša pravda com.ua. Pirminiais duomenimis, ligoninėje du iš jų mirė. Žuvusiųjų skaičius viršijo 40. Dar 25 būklė labai sunki.

Atnaujinta 00.35 val. Atsakomybę suvertė milicijai

Odesos srities gubernatorius Valentinas Nemirovskis atsakomybę už įvykius mieste suvertė milicijai ir pareiškė, kad aukų buvo galima išvengti.

„Jeigu milicija vadovautųsi srities valdžios nurodymais, o ne užsiimtų diplomatija, šiandien viskas būtų buvę kitaip. Tačiau jie, kaip ir visada anksčiau, galvojo ne apie šalį, o apie savo asmeninį komfortą. Gėda“, - pareiškė jis „Facebook“ profilyje.

Jis pateikė neatsakingo milicijos darbo pavyzdį. Jo duomenimis, prie įvažiavimo į Odesą buvo sulaikytas autobusas su neramumus ketinusiais kelti asmenimis, jie buvo perduoti vietos milicijai. Tačiau labai aukšto milicijos pareigūno nurodymu jie buvo paleisti į laisvę. 

Atnaujinta 23.28 val. Odesos įvykius vadina Rusijos provokacija

Kruvini gatvių mūšiai Odesoje – Rusijos FSB provokacija, pareiškė laikinojo prezidento administracijos vadovas Serhėjus Pašinskis. 

„Tai, ką mes matome Odesoje, yra FSB provokacija, kuri turėjo atitraukti dėmesį nuo antiteroristinės operacijos. Jie nori parodyti, kad pas mus nestabili situacija, tačiau Odesos pavyzdys parodė ką kita – liaudies kantrybė baigėsi“, – sakė jis. Jis teigė, kad teisėsauga padės visiems laikams tašką šiems provokatoriams. 

Tai, ką mes matome Odesoje, yra FSB provokacija, kuri turėjo atitraukti dėmesį nuo antiteroristinės operacijos

S.Pašinskis taip pat teigė, kad provokatoriai Odesoje ginklų gavo iš FSB. 

Atnaujinta 23.22 val. Kol kas nežinomos gaisro Profsąjungų rūmuose priežastys. Pirminiais duomenimis, jis galėjo kilti dėl Molotovo kokteilių. 

Kaip praneša pravda.com.ua, gelbėtojai iš pastato kopėčiomis išvedė 20 žmonių, dar keturi buvo išnešti rankomis. 

Kol kas nežinoma, kiek tiksliai žuvo žmonių, naujausiais duomenimis, žuvusiųjų yra 31. Tsn.ua skelbia, kad žinoma, jog nuo dūmų užduso 15 Rusijos piliečių ir 5 atvykėliai iš Padniestrės. 

Atnaujinta 22.27 val. Kovose tarp ginkluotų prorusiškų jėgų ir vieningos Ukrainos šalininkų nugalėjo pastarieji, praneša tsn.ua. Šiuose gatvės suirėmimuose dalyvavo šimtai žmonių. Sutriuškinti prorusiškus diversantus didžiąja dalimi pavyko dėl futbolo komandų „Metalist“ ir „Černomorec“ gerbėjų, jie buvo aktyviausi gatvių kautynių dalyviai. 

Milicijai kontrolę į savo rankas pavyko paimti tik po to, kai vieningos Ukrainos šalininkai išvaikė oponentus. 

Iki šiol neaišku, kiek  yra žuvusiųjų - vienais duomenimis, trys, kitais - keturi. Beveik visi jie – vieningos Ukrainos šalininkai.

odesa
Neramumai Odesoje

Atnaujinta 22.11 val. Ką tik paskelbtais duomenimis, Profsąjungų rūmuose žuvo 38 žmonės: 30 jų užtroškę dūmais, 8 žuvo išokę pro langus, gelbėdamiesi nuo liepsnų. 

Į medikus pagalbos kreipėsi 50 žmonių, 10 iš jų milicininkai. Gaisrą jau pavyko numalšinti. 

Tuo tarpu riaušės mieste tęsiasi. Milicija jų metu jau sulaikė 50 žmonių 

Atnaujinta 22.06 val. Gelbėtojai teigia, kad Profsąjungų rūmuose žuvo mažiausiai 30 žmonių. Šiuo metu pastatą gesina 10 ugniagesių automobilių. 

Atnaujinta 21.15 val. Dega Profsąjungų rūmai

Odesoje dega Profsąjungų rūmai, skelbiama, kad gaisro metu žuvo keli žmonės – tiesa, tikslaus skaičiaus kol kas nepranešama.

Unian.net praneša, kad ugnis apėmusi ketvirtą ir penktą penkiaukščio pastato aukštą.

Įvykio vietoje vyksta evakuacija, kai kurie žmonės, nelaukdami pagalbos, šoka žemyn per išdaužtus langus. Ant žemės guli daug nejudančių kūnų, kai kurie jų uždengti Ukrainos vėliavomis. Tuo pačiu metu užsibarikadavę teroristai vis dar šaudo į lauke esančius žmones. 

Nuotr. iš „Facebook“/Degantys Profsąjungų rūmai
Nuotr. iš „Facebook“/Degantys Profsąjungų rūmai

Atnaujinta 20.42 val. Padegė palapinių miestelį

Euromaidano šalininkai Odesoje teigia, kad teroristai šaudo į juos nuo stogų, ir skundžiasi milicijos pasyvumu. Anot jų, milicija „apsimeta, kad čia nieko nevyksta“.

Vieną teroristą, šaudantį nuo stogo, užfiksavo vietos televizijos kanalas.

Tuo tarpu keli šimtai eitynių dalyviai užpuolė prorusiškų jėgų įrengtą palapinių miestelį ir jį padegė. Čia buvę žmonės paspruko į Profsąjungų rūmus ir ten užsibarikadavo. Jie šaudo ir mėto akmenis į Euromaidano šalininkus, šie įsiveržė į pastato vidų. Skelbiama, kad iš pastato rūksta dūmai.

Nuotr. iš o1.ua/Nuo stogo šaunantis teroristas
Nuotr. iš o1.ua/Nuo stogo šaunantis teroristas

Atnaujinta 19.37 val. Daug sužeistųjų, keturi žuvusieji

Skelbiama, kad sužeistųjų yra labai daug: žmonės patyrė galvos traumas, nudegimus, kaulų lūžius. Gatvėse – daug greitosios pagalbos automobilių, medikai suteikia pagalbą vietoje ir veža sužeistuosius į ligonines.

Kol kas nėra patvirtintos informacijos apie žuvusiuosius. Pirminiais duomenimis, Odesos milicija skelbia apie keturis žuvusiuosius. Sužeisti trys milicininkai, nukentėjo trys žurnalistai. 

Priešininkai mėto vieni į kitus akmenis, vienas Euromaidano priešininkų mestas Molotovo kokteilis pataikė į gyvenamojo namo balkoną.

VIDEO: Padegtas palapinių miestelis

Atnaujinta 19.30 val. Atsinaujino susirėmimai

Odesoje atsinaujino susirėmimai. Eitynių „Už vieningą Ukrainą“ dalyviai užgrobė ugniagesių automobilį, kurį naudoja kaip gynybos priemonę, o teroristai mėto į jį Molotovo kokteilius.

Unian.net praneša, kad mieste vyksta susišaudymas, teroristai ginkluoti automatiniais ginklais. Euromaidano aktyvistai skelbia aptikę automobilį su Donecko numeriais, kuriame buvo sukrauti ginklai.

Gatvėse – nemažai gilzių iš ginklų, eitynių „Už vieningą Ukrainą“ dalyviai stato barikadas iš šiukšlių konteinerių.

Pasak vietinės žiniasklaidos, grupė prorusiškų protestuotojų – kaukėtų ir apsiginklavusių lazdomis – susirinko Odesos Aleksandro prospekte, kur jie sustabdė eitynes „Už vieningą Ukrainą“, kurias organizavo Maidano aktyvistai kartu su Odesos ir Charkovo futbolo sirgaliais.

Tiesioginė transliacija:


Video streaming by Ustream

Milicija sulaikė vieną žmogų.

Kaip praneša news.liga.net, Odesos Katedros aikštėje girdėti sprogimai, abi pusės viena į kitą mėto akmenis, milicininkams stengiantis jas išskirti.

Ant grindinio matyti kraujo. 

VIDEO: Susirėmimai Odesoje

Vienas žuvęs

„Unian“ praneša, kad per susirėmimus Odesoje žuvo mažiausiai vienas žmogus.  Jaunuolio kūnas guli dviejų gatvių sankryžoje. 

Kitais duomenimis, žuvo trys žmonės, vienas jų – nuo šautinės žaizdos. 

VIDEO: Neramumai Odesoje

Dar keliasdešimt žmonių sužeista, taip pat ir milicijos pareigūnų. Pranešama, kad tarp sužeistųjų yra ir žurnalistų. 

Pasak „Unian“, susirėmimų teritorija plečiasi. Liudininkų teigimu, kai kurie separatistai ginkluoti „Kalašnikov“ automatais, nors dauguma – lazdomis, strypais ir Molotovo kokteiliais.

Tuo tarpu jų priešininkai ginasi grindinio plytelėmis.

VIDEO: Susirėmimai Odesoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius