Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialūs rezultatai: Portugalijoje rinkimus laimėjo opozicinė centro dešiniųjų partija

Portugalijos pagrindinė centro dešiniųjų partija sekmadienį nežymiai įveikė valdančiuosius socialistus, bet, kaip rodo beveik galutiniai oficialūs rezultatai, per visuotinius rinkimus nesurinko daugumos.
MIGUEL RIOPA / AFP
MIGUEL RIOPA / AFP

Tačiau sekmadienį vykusių rinkimų metu kraštutinių dešiniųjų partija „Chega“ („Gana“) išsiveržė į priekį ir tapo potencialia lydere.

Tai dar viena kraštutinių dešiniųjų populistų pergalė Europoje. Dešinieji populistai dabar yra valdžioje, dažnai sudarę koalicijas, tokiose šalyse kaip Italija, Vengrija ir Slovakija, taip pat stiprėja Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Ankstyvą pirmadienį paskelbti jau beveik galutiniai oficialūs rezultatai parodė, kad sekmadienį vykusioje visuotiniuose rinkimuose centro dešiniųjų Demokratinis aljansas surinko 29,49 proc. balsų ir aplenkė 28,66 proc. balsų surinkusius socialistus.

Tai leistų Demokratiniam aljansui gauti 79 vietas 230 vietų parlamente, o nuo 2015-ųjų valdžioje esantiems socialistams – 77.

„Chega“, kuriai vadovauja buvęs televizijos futbolo komentatorius Andre Ventura (Andrė Ventura), gavo 18 proc. balsų ir 48 mandatus. Prieš dvejus metus vykusių rinkimų metu „Chega“ buvo laimėjusi tik 12 vietų parlamente.

Net ir turėdamas naujos verslui palankios partijos „Liberali iniciatyva“, kuri laimėjo 8 mandatus, paramą, Demokratinis aljansas vis tiek turės gauti „Chega“ paramą, kad įgytų daugumą ir galėtų priiminėti teisės aktus.

„Chegos“ prašė tapti politinės sistemos centru ir [ji] pasiekė šį rezultatą“, – sakė V. Ventura vėlai sekmadienį kreipdamasis į savo šalininkus, kurie skandavo „Portugalija, Portugalija“.

„Norime Portugalijai suteikti stabilią vyriausybę“, – pridūrė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius