-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oksfordo universitetas prašo išmaldos

Vienas didžiausių ir prestižiškiausių Britanijos Oksfordo universitetas pradėjo didžiausią visoje Europoje universitetinę pinigų rinkimo kampaniją. Kaulyti lėšų aukštoji mokykla buvo priversta po to, kai dėl šalies ekonominės krizės iškilo grėsmė nebegauti pinigų iš valstybės biudžeto.
Oksfordo universitetas, kuris didžiuojasi savo 800 metų paveldu, yra seniausias, bet, toli gražu, ne pats turtingiausias pasaulio universitetas.
Oksfordo universitetas, kuris didžiuojasi savo 800 metų paveldu, yra seniausias, bet, toli gražu, ne pats turtingiausias pasaulio universitetas. / „Scanpix“ nuotr.

Oksfordo universiteto atstovai patikino, jog pinigų rinkimo akcija reikalinga tam, kad būtų išlaikytas esamas šios mokymo įstaigos įvaizdis ir būtų galima deramai konkuruoti su kitomis Britanijos bei Europos aukštosiomis mokyklomis.

Anot universiteto vadovybės, esant krizei šalyje, jie nebegali tikėtis pakankamos valdžios paramos, nes ši nebegali skirti pinigų. O leisti, kad mokslininkai bei dėstytojai išsibėgiotų po kitas aukštąsias dėl lėšų stygiaus bei nukentėtų geras universiteto vardas – jokiu būdu negalima, informuoja britų dienraščiai.

Oksfordo universitetas, kuris didžiuojasi savo 800 metų paveldu, yra seniausias, bet, toli gražu, ne pats turtingiausias pasaulio universitetas. Jis gerokai atsilieka nuo savo amerikietiškųjų konkurentų. Pavyzdžiui, Harvardas jau dabar persivilioja geriausius sportininkus, mokslininkus ir gabiausius studentus už Atlanto.

„Mes esame pasaulinio lygio universitetas,“ – pareiškė Oksfordo universiteto kancleris, buvęs Honkongo gubernatorius Chris Patten. „Mes norime ir privalome išlaikyti šį lygį ir būti geriausi pasaulyje“.

Tačiau panašu, kad tokiems užmojams įgyvendinti vien protų bei ambicijų nepakanka. Finansai yra tokie patys svarbūs kaip ir žmogiškieji ištekliai.

Universiteto finansininkai teigia, kad norint išlaikyti esamą lygį ir išsaugoti mokslinį personalą bei būti patraukliems studentams, Oksfordui reikia papildomai 1,25 milijardų svarų. Būtent tokie pinigai leistų būti pakankamai konkurencingiems pasaulinėje mokslo arenoje .

Oksfordo universiteto įvardinti pinigai tikrai nėra dideli, turint omenyje kokio lygio mokslas yra vystomas šioje mokykloje ir tai, jog universitetas, neskaičiuodamas išlaidų, siekia bet kokia kaina prisivilioti geriausius ir gabiausius studentus iš viso pasaulio nepriklausomai nuo jų socialinės bei materialinės padėties.

Vykdydamas pinigų rinkimo kampaniją trūkstamoms lėšoms padengti, Oksfordas griebėsi net gudrybių – į kampaniją įtraukė garsiausius savo auklėtinius, kurie dabar yra žinomi ir visuomenei nusipelnę žmonės. Tikimasi, kad garsūs veidai bei žinomos pavardės privers žmones aukoti universitetui.

„Kai aš įstojau į Oksfordą, neturėjau nė menkiausio supratimo, ką noriu veikti. Tačiau universitete tvyro tokia skatinanti kažką veikti atmosfera, jog aš net pats nepajutau kaip susipažinau su žmonėmis, kurie kardinaliai apvertė mano gyvenimą aukštyn kojomis. Ir visa tai, ko aš gyvenime pasiekiau yra būtent dėka to postūmio, kurį man davė Oksfordas,“ – teigė garsus Britanijos aktorius Michaelas Palinas.

Universiteto vadovybė tikisi, jog jei pavyks surinkti daugiau pinigų nei planuota, tai leis užtikrinti unikalią dėstymo kokybę, kuri kartais perauga net į individualų mokymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius