Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandai riboja galimybes legaliai paragauti marihuanos

Olandija keičia buvusią tolerantiškąją politiką dėl taip vadinamųjų lengvųjų narkotikų. Stipri marihuana šioje šalyje nebebus legali, remdamasis Olandijos spauda praneša Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“.
Marihuanos turistai Amsterdame tuoj nebegalės rūkyti
Marihuanos Amsterdame tuoj nebus galima rūkyti. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Olandijos spaudos teigimu, dešiniųjų valdomas ministrų kabinetas, vadovaujamas premjero Marko Rutte, jau priėmė sprendimą. Olandijoje yra valstybinė komisija, kuri peržiūri politiką, liečiančią silpnuosius narkotikus. Ši komisija ir rekomendavo ministrų kabinetui žengti tokį žingsnį.

Stipri marihuana vadinama ta, kurios sudėtyje yra daugiau nei 15 proc. tetrahydrokannabinolio (THC). Ši sudedamoji dalis lemia priklausomybę ir psichikos reakciją.

Toks sprendimas bus dar vienas žingsnis siekiant sugriežtinti Olandijos teisės normas. Prieš trejus metus valdžia nusprendė, kad kavinės, vadinamos „coffee shops“, kuriose yra įteisintas marihuanos pardavimas, negali veikti arčiau negu už 250 metrų nuo mokyklų.

Olandija kovoja ir su narkoturizmu. Kai kuriose vietose norint įsigyti net ir lengvųjų narkotikų tenka parodyti asmens tapatybės dokumentą, įrodantį, kad esi Olandijos pilietis.

„Coffe shops“ Olandijoje egzistuoja jau 30 metų. Silpnaisiais narkotikais galima prekiauti tik juose, tačiau nuo 1997 metų tokių įstaigų šalyje sumažėjo beveik perpus. Kiekvienas klientas jose gali įsigyti iki 5 gramų marihuanos, surūkyti suktinį ar suvalgyti pyragėlį su marihuana.

Liberalus šalies dienraštis „Volkskrant“ pastebi, kad Olandijos politikai žengia atbuline kryptimi, nei kitos Europos valstybės, liberalizuojančios savo antinarkotinę politiką.

Tokie stiprieji narkotikai kaip kokainas ar heroinas Olandijoje laikomi nelegaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius