-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Osamos bin Ladeno sūnus žada keršyti už tėvą

Hamza bin Ladenas paskelbė garso įrašą, kuriame žada kartu su pasauliniu teroristų tinklu „Al Qaeda“ tęsti kovą prieš JAV. Esą taip jis siekia atkeršyti amerikiečiams už jo tėvo nužudymą Pakistane 2011 metais, rašo „The Guardian“.
Hamza bin Ladenas, kuriam dabar – 24-25 metai
Hamza bin Ladenas, kuriam dabar – 24-25 metai / „Twitter“ nuotr.

Kaip pranešė „SITE Intelligence Group“, įrašo su H.bin Ladeno kalba trukmė – 21 minutė.

O savo pasisakyme jaunas vyras, kuriam yra 24–25 metai, grasina: „Mes toliau jums smūgiuosime ir į jus taikysimės jūsų šalyje ir svetur, taip atsakydami į jūsų vykdomas represijas prieš Palestinos, Afganistano, Sirijos, Irako, Jemeno, Somalio ir kitų musulmonų žemių žmones.“

„Kas dėl keršto už šeichą Osamą, tai ne kerštas už Osamą kaip žmogų, o kerštas už tuos, kurie gynė islamą“, – priduria H.bin Ladenas.

Jo tėvą Osamą JAV specialiosios pajėgos nukovė 2011 metais Pakistane, kur teroristų vadeiva slapstėsi. Tai buvo skaudus smūgis tinklui „Al Qaeda“, kurio džihadistai įvykdė 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolius Niujorke ir Vašingtone.

Komplekse Abotabado mieste, kuriame slėpėsi O.bin Ladenas, rasti dokumentai liudija, kad „Al Qaeda“ lyderis bandė susisiekti su savo sūnumi Hamza, kuris tuo metu buvo laikomas namų arešto sąlygomis Irane.

Tėvas ir sūnus gyveno kartu Afganistane prieš Rugsėjo 11-osios atakas, o po JAV invazijos į šią šalį drauge pabėgo į Pakistaną. Dabar Hamza jau prisijungęs prie „Al Qaeda“ – pernai smogikams jį dar viename įraše pristatė tinklo lyderis Aymanas al-Zawahiri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius