Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oslo oro uoste „Air Baltic“ pilotas ir trys įgulos nariai nušalinti nuo skrydžio dėl įtariamo girtumo, jiems gresia kalėjimas

Oslo oro uoste Latvijos oro bendrovės „Air Baltic“ pilotas ir trys įgulos nariai šeštadienį paryčiais buvo išvesdinti iš keleivinio lainerio, turėjusio skristi į Graikiją, kai prieš pakylant patikrinimas alkotesteriu parodė, kad jie yra neblaivūs, pranešė Norvegijos policija.
„Airbaltic“ lėktuvas
„Airbaltic“ lėktuvas / Airbaltic.com nuotr.

„Tyrimo alkotesteriu rezultatai patvirtino, jog keturių iš penkių įgulos narių organizme alkoholio kiekis viršijo leistiną 0,2 promilės ribą“, – Romerikės rajono policijos departamento prokurorė Edith Ek Sorensen sakė naujienų agentūrai AFP.

Įgulos vadas, antrasis pilotas ir dvi stiuardesės, kurie visi yra Latvijos piliečiai, dirbantys „Air Baltic“, buvo sulaikyti policijos ir išvežti į ligoninę atlikti kraujo tyrimų, kurie gali patvirtinti tyrimo alkotesteriu rezultatus.

Jeigu įtarimai pasitvirtins, keturiems įgulos nariams gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Tikimasi, kad kraujo tyrimo rezultatai bus paskelbti vėliau.

E.E.Sorensen sakė, kad policija ėmėsi veiksmų, gavusi anoniminį perspėjimą telefonu apie 4 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku.

Jeigu įtarimai pasitvirtins, keturiems įgulos nariams gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Prokurorė nesutiko pasakyti, kur turėjo skristi tas lėktuvas, bet Norvegijos dienraštis „Dagbladet“ paskelbė, kad tas norvegų kelionių agentūros „Startour“ užsakomojo skrydžio lėktuvas turėjo skraidinti 109 keleivius į Chanijos oro uostą Kretos saloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius