-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane – 100 padegtų NATO sunkvežimių

Sekmadienį ginkluoti užpuolikai įvykdė didžiausią iki šiol išpuolį prieš į Afganistaną gabenamą NATO įrangą ir atsargas. Netoli sandėlio Šiaurės vakarų Pakistane buvo padegta per 100 įrangą gabenančių sunkvežimių. Jie į Afganistaną vyko pagrindiniu keliu, kuriuo įvairi įranga ir kiti reikmenys gabenami Afganistane kovojančioms Vakarų valstybių pajėgoms, praneša „The Guardian“.
Gaisrininkai gesina degančius NATO sunkvežimius.
Ugniagesiai gesina degančius NATO sunkvežimius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NATO Pakistanas

Dviejų sandėlių, esančių Pešavare, apsaugos darbuotojus apie 3 val. ryto užpuolė per 200 kovotojų. Kovotojai sunaikino apie 70 sunkvežimiais gabenamų „Humvee“. Didžioji dalis sunkvežimių virto dideliais gabalais metalo. „Jie šaudė raketomis, mėtė rankines granatas, o vėliau 96 sunkvežimius padegė“, – teigė vyresnysis Peševaro policijos pareigūnas Azeemas Khanas.

Išpuolis įvykdytas, kai vienas svarbiausių Talibano lyderių – mula Mohamedas Omaras – paragino Vakarų pajėgas palikti Afganistaną prieš tai, kai „tūkstančiai jų karių žus per atsinaujinusį islamo grupių sukilimą“.

Manoma, kad M.Omaras slapstosi pasienio teritorijoje tarp Afganistano ir Pakistano. Savo išplatintame elektroniniame laiške jis rašo: „Noriu priminti nelegaliems okupantams, neteisėtai užėmusiems mūsų beginklius ir engiamus žmones, kad šiuo metu jie turi auksinę galimybę patraukti iš šalies savo pajėgas. Dabartiniai ginkluoti susidūrimai, kurie šiuo metu vyksta dešimtimis, greitai išplis į šimtus ginkluotų susidūrimų. Šimtai jūsų sužeistų karių greitai taps tūkstančiais sužeistų karių.“

Talibanas savo atstovų turi 72 proc. Afganistano teritorijos. Praėjusiais metais jie kontroliavo 54 proc. teritorijos. Talibano įtaka plinta ne tik Afaganistane, bet ir už jo ribų.

Vieno iš užpultų sandėlių apsauginio teigimu, atsilaikyti prieš kovotojus bandė 13 darbuotojų. Apsauginiai buvo priversti pasiduoti po maždaug pusvalandžio. Per susišaudymą vienas sandėlio darbuotojas žuvo.

Mohammadas Rafiullahas, taip pat darbuotojas, sakė: „Jie šaukė: „Allahu Akbar“ (Dievas yra didis) ir „baigta su Amerika“. Atėmę mūsų ginklus, jie įsilaužė į terminalus."

Savo ruožtu JAV kariuomenės Afganistane atstovai pranešė, kad sekmadienį patirti nuostoliai „turės mažą įtaką kariuomenės veiksmams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius