Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane pašauta prieš Talibaną pasisakiusi ir išgarsėjusi paauglė

14-metė paauglė, apdovanota pirmąja Pakistano Nacionaline taikos premija, antradienį pakeliui namo iš mokyklos buvo pašauta ir sužeista.
malala
Pašauta mergaitė yra kritinės būklės. / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Pakistanas

„Mergaitė turi dvi šautines žaizdas, vieną ant kaklo“, – sakė policijos pareigūnas Gul Afzal Afridi. Mergaitė yra kritinės būklės, gydytojai daro viską, kad ją išgelbėtų.

Paauglė Malala Yousufzai gyvena Svato slėnyje. Tai vienas konservatyviausių regionų šalyje. Tai mergaitė rašė savo internetiniame dienoraštyje, kuris itin išpopuliarėjo. Malala rašė, jog dėl talibano rėžimo moterų švietimas mieste yra itin apribotas. 

Naudodama internetą mergaitė susisiekė su išoriniu pasauliu, raštu išreiškė savo požiūrį apie ekstremistus kovotojus, kurie naudodami baimę verčia mergaites likti namuose. 

„Bijojau, kad Talibanas man nukirs galvą, nes mokslas yra mano aistra“, – pernai CNN sakė mergaitė. Pasak jos, valdant Talibanui nariai įeidavo į pakistaniečių namus ir tikrino, ar žmonės mokosi, ar žiūri televizorių. 

Baimindamasi Talibano vizito namuose, Malala pasakojo slėpusi knygas po lova. 

Premjeras Jusufas Raza Gilani lapkritį paskelbė apdovanojantis mergaitę. Jis vadovavo grupei, kuri skiria nacionalinę premiją vaikui, jaunesniam nei 18 metų, kurie prisideda prie taikos ir švietimo šalyje. 

Svato slėnis Talibano buvo valdomas iki 2009 metų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius