-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paleido įkaitais laikytus vadovus

Prancūzijoje veikiančios JAV kompanijos „Caterpillar“ gamyklos darbuotojai trečiadienį paleido keturis įmonės vadovus, kurie antradienį, paskelbus planus atleisti dalį darbuotojų, buvo paimti įkaitais.
Nicolas Polutnikas – vienas iš paleistų įmnonės vadovų.
Nicolas Polutnikas – vienas iš paleistų įmonės vadovų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Statybinių medžiagų gamintoja „Caterpillar“ pažadėjo atnaujinti derybas su darbuotojais dėl atleidimų. Be to, „Caterpillar“ ketina išmokėti kompensacijas tiems darbininkams, kurių darbo valandos bus sutrumpintos. Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy taip pat pažadėjo susitikti su kompanijos darbuotojų profsąjungos lyderiais ir išklausyti jų reikalavimus.

Antradienį darbuotojai įkaitais paėmė 5 įmonės vadovus, tačiau personalo vadovas Maurice Petit dėl širdies problemų netrukus buvo paleistas. Kiti keturi vadovai įkaitais laikyti visą parą.

„Caterpillar“ visame pasaulyje ketina atleisti 20 tūkst. darbuotojų, Prancūzijoje darbo netektų 733 žmonės.

Vis daugiau bendrovių Prancūzijoje skelbia planus mažinti darbuotojų skaičių. Tokiais ketinimais  pasipiktinę darbuotojai ne sykį paėmė įkaitais įmonių vadovus. Kovo viduryje „Sony“ gamyklos Prancūzijoje darbininkai paėmė įkaitais du vadovus ir laikė pernakt, kol šie pasirašė susitarimą dėl išeitinių kompensacijų perskaičiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius