-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamplonoje žuvo bulių bėgimo dalyvis (video)

Bulius mirtinai subadė vieną vyrą per tradicinį bulių bėgimą Ispanijos mieste Pamplonoje, penktadienį pranešė organizatoriai – šis incidentas tapo pirmuoju bėgiko mirties atveju nuo 1995 metų.
Pamplonoje bulių bėgimas baigėsi tragiškai
Bulių bėgimas Pamnplonoje baigėsi tragiškai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bulius

San Fermino festivalio tinklalapyje nurodoma, kad 27 metų ispanui Danieliui Jimeno Romero bulius perdūrė kaklą ir plautį. Madride gyvenantis vaikinas į Pamploną atvyko praleisti atostogų su savo tėvais ir drauge.

VIDEO: Eyewitness to death in Pamplona bull run

Penktadienį organizuotas bulių bėgimas buvo pavojingas, nes nuo grupės atsiskyrė vienas įniršęs galvijas.  Pasak ligoninės pareigūnų, buliai subadė dar tris narsuolius, o šeši atsipirko gumbais, mėlynėmis ir kitokiais lengvais sužeidimas.

Televizija parodė, kaip vienas bulius parbloškė baltas kelnes ir žalius marškinius vilkintį vyrą. Gyvulys pradėjo badyti ant žemės susirietusį žmogų, o kiti bėgikai mėgino atitraukti buliaus dėmesį, traukdami jį už uodegos ir daužydami lazdomis.

Paskutinį kartą bulių bėgimas Pamplonoje žmogaus gyvybę nusinešė 1995 metais, kai žuvo 22 metų Matthew Tassio iš Jungtinių Valstijų.

Nuo 1924 metų, kai buvo pradėtos skaičiuoti San Fermino festivalių aukos, per bulių bėgimus iš viso žuvo 15 žmonių.

Ketvirtasis iš aštuonių bulių bėgimų, kurie bus surengti per šių metų Pamplonos festivalį, buvo gerokai pavojingesnis už ankstesnius.  Šeši buliai, kurie kartu su šešiais lydinčiais jautukais bėga 850 metrų ilgio trasa senamiesčio gatvėmis, paprastai beveik nekreipia dėmesio į žmones, jeigu išlieka viename būryje. Tačiau atsiskyręs bulius gali išsigąsti ir tapti agresyvus – būtent taip nutiko penktadienį.

515 kilogramų sveriantis rudos spalvos bulius, vardu Capuchino, pagriuvo bėgimo pradžioje ir trasą įveikė vienas.  Priartėjęs prie koridos arenos, esančios trasos gale, galvijas pradėjo blaškytis į šalis, o keletą kartų netgi buvo pasukęs atgal. Nuo puolančio buliaus bėgikai skubėjo slėptis už apsauginių medinių užtvarų.

Ši sumaištis tęsėsi pusantros minutės – palyginti ilgai, vertinant pagal San Fermino standartus. Bulius užkabino ragais vieną bėgiką ir nusviedė jį į orą kaip lėlę. Capuchino puolė prie ant žemės susigūžusio ir veidą užsidengusio vyro, tačiau šis paskutinę akimirką pašoko ir pabėgo, iš pažiūros rimčiau nenukentėjęs.

San Fermino festivalį, kuris rengiamas ne vieną šimtmetį, susirenka turistų iš viso pasaulio, nors per šią šventę kasmet sužalojami arba žūsta žmonės.  Bėgikai tradiciškai apsirengę baltai, susijuosę raudona juosta, o ant kaklo ryši raudoną skarelę. Prieš bėgdami su buliais jie gieda giesmę prie Navaros regiono globėjo šventojo Fermino šventovės.

Šventė tokia populiari, kad kiekvienas anksti ryte rengiamas bulių bėgimas, paprastai trunkantis ne ilgiau negu keturias minutes, tiesiogiai rodomas per televiziją. Bėgime dalyvaujantys buliai paprastai tą pačią dieną žūsta per koridos kovas.

Bulių bėgimas tik paženklina kiekvienos San Fermino festivalio dienos pradžią. Šios šventės metu rengiami paradai su didžiulėmis lėlėmis, kalvių priekalus kilnojančių stipruolių varžybos, šokamas tautinis šokis „Jota“, vyksta tradicinės muzikos koncertai ir fejerverkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius