Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai: separatistai Kamerūne nužudė apie 20 žmonių

Viename iš neramių Kamerūno anglakalbių regionų separatistai pirmadienį nužudė apie 20 žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, pranešė saugumo ir vietos pareigūnai.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Išpuolis įvyko Egbekavo kaime Kamerūno vakaruose, kur jau septynerius metus vyksta sukilėlių ir vyriausybės pajėgų susirėmimai.

„Per išpuolį žuvo apie 20 vyrų, moterų ir vaikų, o 10 sunkiai sužeistų žmonių paguldyti į ligoninę“, – sakė aukšto rango regioninės administracijos pareigūnas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga. 

Saugumo pajėgų ir vyriausybinės institucijos pareigūnai taip pat patvirtino išpuolį ir preliminarų aukų skaičių.

Kamerūno šiaurės vakarų ir pietvakarių regionus, kuriuose daugiausia kalbama angliškai, nuo 2017-ųjų, kai separatistai paskelbė nepriklausomybę, krečia konfliktas.

Kamerūno mažuma ilgus dešimtmečius jautėsi diskriminuojama prancūzakalbių daugumos.

Daugiau kaip 40 metų Kamerūną geležiniu kumščiu valdantis prezidentas Paulis Biya (Polis Bija) pasipriešino raginimams suteikti didesnę autonomiją ir ėmėsi griežtų atsakomųjų priemonių.

Analitinio centro „International Crisis Group“ duomenimis, konfliktas nusinešė daugiau kaip 6 tūkst. gyvybių ir privertė daugiau kaip milijoną žmonių palikti savo namus.

Tiek separatistai, tiek vyriausybinės pajėgos kaltinamos žiauriu elgesiu per kovas.

Separatistai užpuolė Egbekavo civilius gyventojus ir, preliminariais duomenimis, žuvo 23 žmonės, sudegė apie 15 namų, naujienų agentūrai AFP telefonu sakė vietos žandarmerijos pareigūnas, taip pat kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Šalies žmogaus teisių komisijos pareigūnas patvirtino išpuolį ir pranešė apie 15 žuvusiųjų. „Tačiau šis skaičius gali kisti“, – AFP sakė šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius