Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio gėjų bendruomenė šokiruota: Rusijoje bus suiminėjami homoseksualūs turistai

Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu priimtas drakoniškas įstatymas leidžia suimti kiekvieną, kuris atvirai demonstruoja savo homoseksualumą ar palaiko seksualines mažumas. Pasaulio gėjų bendruomenė primena, jog kai kuriose šalyse seksualinės mažumos turi teisę tuoktis, todėl tokie neadekvatūs Rusijos vadovo sprendimai prasilenkia su tarptautine teise ir gali rimtai komplikuoti šalies įvaizdį prieš artėjančias 2014 m. žiemos olimpines žaidynes Sočyje. Travelandescape.ca persėja pasaulio homoseksualus vengti kelionių į Rusiją ir kelionėms rinktis kitas šalis.
Policininkas prie besibučiuojančių merginų
Policininkas prie besibučiuojančių merginų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią vasarą norite aplankyti Europą? Jei planuojate kelionę į Maskvą arba Sankt Peterburgą, geriau pasvarstykite dar kartą. Neseniai priimtas įstatymas Rusijos teisėsaugos pareigūnams leidžia iki 14 dienų sulaikyti ir iki 200 tūkst. rublių (20 tūkst. litų) bauda nubausti kiekvieną žmogų, kuris viešoje vietoje demonstruoja savo homoseksualumą.

Įstatymo pažeidėju gali tapti kiekvienas viešai gėjų teises ginantis žmogus, už rankų besilaikanti tos pačios lyties pora ar vaivorykštės spalvos ženkliuką įsisegęs asmuo.

V.Putino teigimu, toks įstatymas priimtas kovojant su homoseksualumo propaganda ir pedofilija, tačiau įstatyme nėra tiksliai apibrėžta, kokiais atvejai gali būti imtasi represinių priemonių. Įstatymo pažeidėju gali tapti kiekvienas viešai gėjų teises ginantis žmogus, už rankų besilaikanti tos pačios lyties pora ar vaivorykštės spalvos ženkliuką įsisegęs asmuo. Nors Rusija aiškiai įvardijo, kad seksualinės mažumos šioje šalyje nėra laukiamos, baiminamasi, jog įstatymu gali būti pasinaudota baudžiant ir tradicinės orientacijos asmenis, kurie gina žmogaus teises.

Dar didesnę paniką užsienio piliečiams kelia įstatymo nuostata, kuri šį teisės aktą leidžiama taikyti ir turistams. Už pažeidimą turistai gali būti suimti 14 dienų, o vėliau išsiųsti iš šalies. Rusijos valdžia skelbia, jog viešas homoseksualumo demonstravimas gali sukurti įspūdį, jog šalyje tradicinės ir netradicinės šeimos traktuojamos vienodai. Teigiama, jog homoseksualai nebus baudžiami dėl jų orientacijos, tačiau būdami viešumoje jie ją privalės slėpti.

Vienalytės santuokos šiuo metu legalizuotos 13 valstybių, todėl Rusijos sprendimas sulaukė itin neigiamų vertinimų ne tik homoseksualų bendruomenėje, tačiau ir tarp tradicinės orientacijos žmonių. Šiuo metu gėjų atstovai ragina turistus boikotuoti Rusiją ir keliauti į draugiškesnes šalis. Pavyzdžiui, skrydžių bendrovė „Air Canada“ siūlo specialias keliones netradicinės orientacijos žmonėms į Arubą arba Tel Avivą. Populiarėja kelionės į Danijo sostinę Kopenhagą. Ši šalis pirmoji Europoje įteisino tos pačios lyties asmenų santuoką.

Vladimiras Putinas naujoje fotosesijoje
Vladimiras Putinas

Kelionių organizatoriai primena, jog 2014 m. Brazilijoje įvyks pasaulio futbolo čempionatas, o 2016 m. ten pat vyks vasaros olimpinės žaidynės. Brazilijos valdžia skatina pasaulio homoseksualus aplankyti šalį ir žada jiems garantuoti saugumą. Tuo tarpu į šiais metais Sočyje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes netradicinės orientacijos turistams siūloma nevykti. Tiesa, homoseksualių asmenų gali būti ir tarp sportininkų. Ar juos Rusijos valdžia taip pat ruošiasi kišti už grotų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius