-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje – protestai prieš Gazos ruožo bombardavimą

Libane tūkstančiai šiitų pirmadienį surengė demonstraciją Beirute su šūkiais „Mirtis Amerikai, Mirtis Izraeliui“ bei raginimais Izraeliui liautis atakavus Gazos ruožą, kuriame žuvo apie 320 palestiniečių.
Palestinos protestuotojai degina Izraelio vėliavą.
Palestinos protestuotojai degina Izraelio vėliavą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Piketas Streikas

Jordanijos sostinėje Amane apie 20 tūkst. demonstrantų sukvietė Musulmonų brolija, ideologinė „Hamas“ sąjungininkė, o Egipto sostinėje Kaire savo solidarumą Gazos palestiniečiams rodė apie 10 tūkstančių žmonių.

„Gazoje šiandien mums, kaip nacijai, gresia kova dėl Palestinos likimo, ne dėl „Hamas“ vyriausybės likimo“, – kalbėjo „Hezbollah“ lyderis Sayyedas Hassanas Nasrallah milžiniškai miniai, susirinkusiai Beiruto pietiniame priemiestyje.

„Aš savo balsu prisidedu prie kitų palestiniečių lyderių balsų, raginančių kilti į trečią intifadą (sukilimą) Palestinoje ir kitas intifadas tiek arabų, tiek islamo pasauliuose“, – kalbėjo S.H.Nasrallah.

„Esu įsitikinęs, kad Gazos (ruožo) ir Gazos žmonių gynimas reiškia, kad tauta turi aukoti kankinių kraują“, – sakė jis.

Panašiai šeštadienį kalbėjo „Hamas“ lyderis Khaledas Meshaalas.

Per mitingą Jordanijos sostinėje Amane protestuotojai ragino „Hamas“ atgaivinti savižudiškų išpuolių kampaniją ir dar daugiau leisti raketų į Izraelio teritoriją.

Šimtai žmonių pirmadienį žygiavo Švedijos sostinės gatvėmis, protestuodami prieš Izraelio oro antskrydžius Gazos Ruože. Jie sudegino Izraelio vėliavą, skanduodami „Izraelis–žudikas“.

„O „Hamase“, mes esame jūsų kariai, smokite jiems „al Qassam“ raketomis, siųskite savižudžius sprogdintojus į Tel Avivą“, – skandavo demonstrantai, mojuodami žaliomis Musulmonų brolijos vėliavomis.

Kaire demonstrantai pliekė Egipto prezidentą Hosni Mubaraką ir ragino savo valdžią, kuri kartu su Izraeliu pastaraisiais mėnesiais blokuoja Gazos ruožą, laisvai įsileisti į šalį palestiniečius.

Demonstrantai Švedijoje: „Izraelis–žudikas“

Šimtai žmonių pirmadienį žygiavo Švedijos sostinės gatvėmis, protestuodami prieš Izraelio oro antskrydžius Gazos Ruože. Jie sudegino Izraelio vėliavą, skanduodami „Izraelis–žudikas“.

Pasak organizatorių – 1000, o pasak policijos, apie 500 žmonių susirinko vienoje pagrindinių Stokholmo aikščių ir patraukė prie Izraelio ambasados.

Demonstruotojai, kurių daugumą sudarė Švedijoje gyvenantys musulmonai, nešė plakatus ir skandavo: „Uždaryt ambasadą“, „Solidarumas Gazai“ ir „Izraelis žudikas“. Jie padegė Izraelio vėliavą su nupiešta svastika.

„Užtenka kraujo“, „Jau matėme pakankamai“, – agentūrai kalbėjo vienas organizatorių iš Švedijos islamo organizacijos Omaras Mustafa.

„Nematome jokios reakcijos iš likusio pasaulio tuo metu, o žudynės tęsiasi“, – pridūrė jis.

Demonstracija prasidėjo 13 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir po kelių valandų taikiai baigėsi, visi išsiskirstė.

Graikijoje prie Izraelio ambasados susirėmimai su policija

Graikijos sostinėje prieš žmones, susirinkusius į demonstraciją prie Izraelio ambasados policija panaudojo ašarines dujas, kai šie protestuodami prieš Gazos bombardavimą apmėtė ambasadą akmenimis.

Peštynės kilo tuo metu, kai maždaug 300 graikų ir arabų, mojuodami Palestinos vėliavomis, susirinko prie Izraelio ambasados į vieną iš kelių pirmadienį čia suplanuotų demonstracijų. Viena iš Graikijos komunistų partijos rengiamų demonstracijų turėjo vėlai vakare vykti prie JAV ambasados.

Policija užblokavo visus kelius šalia Izraelio ambasados, esančios sostinės šiaurinėje dalyje, o policijos sraigtasparnis suko viršuje ratus.

„Šalin rankas nuo Gazos“, – skandavo demonstracijos dalyviai. Tuo tarpu apie šimtas žmonių atsisukę į rytų pusę suklupo gatvėje maldai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius