-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pelenų debesis negailestingai žudo paukščius (nuotraukos)

Islandijos laikraščio „Iceland Review“ reporteriai, redaktorius Bjarni Brynjolfssonas ir fotografas Pallas Stefanssonas neseniai buvo nuvykę į ugnikalnio išsiveržimo vietą Skogaro mieste.
Ugnikalnio pelenų kelionė
Ugnikalnio pelenai dengia žemę ir dangų. / „Scanpix“ nuotr.

VIDEO rasite čia

Kadangi kelias į įvykio vietą iki šiol uždarytas, jiems teko pasirinkti labai ilgą maršrutą – nuskristi į šalies rytuose esantį Egilstadiro miestą, išsinuomoti automobilį ir be jokio sustojimo traukti Kirkjubajarkloisturo miesto link, kurį žurnalistai pasiekė penktą valandą ryto. Toliau iš čia – per pelenų debesį – Ejafjadlajokulio link.

Dėl pelenų nieko nematyti – žurnalistams ne sykį teko sustoti ir palaukti, kol vėjas nupūs pelenus. Viena iš baisiausių išsiveržusio ugnikalnio pasekmių – žala gyvūnams ir ypač neturintiems kur prisiglausti paukščiams. Jie skrenda į juodą debesį, paplazdena sparnais tarsi praradę įgimtus įgūdžius ir krinta negyvi.

Laikraščio žurnalistai  matė, kaip žuvo į mirtiną pelenų debesį įskridęs būrys žąsų. Tuo tarpu ūkininkai žurnalistams pasakojo nuolat girdintys su mirtimi kovojančių paukščių leidžiamus beviltiškus garsus. Šiuo metu į Islandiją grįžta svetur žiemoję paukščiai.

Visi gyventojai buvo evakuoti, taigi ugnikalnio išsiveržimo teritorijoje, be žurnalistų ir policijos atstovų, daugiau nieko nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius