-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagonas gina NATO, supeiktą JAV prezidento posto siekiančio Donaldo Trumpo

Pentagono vadovai trečiadienį pareiškė, kad NATO išlieka gyvybiškai svarbi pasaulio saugumo interesams, atmesdami JAV prezidento posto siekiančio respublikonų kampanijos favorito Donaldo Trumpo pareiškimą, kad šis karinis aljansas yra „pasenęs“.
JAV „superantradienio“ rinkimų maratonas
Donaldas Trumpas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„NATO atliko pagalbinį vaidmenį Afganistane ir padeda afganų vyriausybei bei afganų saugumo pajėgoms atkurti tinkamą padėtį ir šiokį tokį stabilumą toje šalyje“, – gynybos sekretorius Ashtonas Carteris pareiškė per vieną renginį Floridoje.

„Dabar dirbame su NATO, stiprindami Rusijos agresijos atgrasymą“, – sakė jis, taip pat atkreipdamas dėmesį į šiuo metu NATO vykdomas misijas, tokias kaip patruliavimas Egėjo jūroje, per kurią plaukia migrantus gabenantys žmonių kontrabandininkų laivai.

D.Trumpas ne kartą kritikavo Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją – 28 narių karinį aljansą, įkurtą po Antrojo pasaulinio karo kaip atsvarą Sovietų Sąjungai.

„NATO yra pasenęs“, – jis sakė duodamas interviu televizijai antradienį, tvirtindamas, kad šis blokas turi būti „pertvarkytas, pakeistas į gerąją pusę“.

JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Joe Dunfordas pakartojo A.Carterio poziciją dėl NATO.

„Sunku įsivaizduoti, kaip dabar gali kilti tokių klausimų, kai matome iššūkius Europoje – tiek rytuose, tiek pietuose“, – sakė jis.

„Dėl NATO reikalingumo nekyla jokių klausimų“, – pabrėžė Joe Dunfordas.

Tuo metu demokratų prezidentinės kampanijos favoritė Hillary Clinton neseniai pareiškė, kad NATO yra „viena geriausių investicijų, kurias yra kada nors yra atlikusi Amerika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius