Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per demonstraciją Vokietijoje suimta 120 aplinkosaugos aktyvistų

Vokietijos rytuose po šeštadienį kilusių susidūrimų tarp policijos pajėgų ir aplinkosaugos aktyvistų buvo suimta 120 žmonių, sekmadienį pranešė šalies policija.
Aplinkosaugos aktyvistų protestas Vokietijoje
Aplinkosaugos aktyvistų protestas Vokietijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Jos atstovės teigimu, susidūrimai įvyko Lauzice, kur maždaug 300 demonstrantų įsiveržė į anglimis kūrenamą „Schwarze Pumpe“ elektrinę, priklausančią Švedijos valstybinei energetikos milžinei „Vattenfall“.

Šis protestas buvo dalis „Greenpeace“ ir kitų aplinkosaugos grupių organizuotos kampanijos „Break Free“ dalis. Šios įvairiose šalyse, įskaitant JAV, Kanadą ir Braziliją, vykdomos kampanijos metu protestuojama prieš iškastinio kuro naudojimą.

Visas savo branduolines elektrines iki 2022 metų ketinanti uždaryti Vokietija 42 proc. elektros energijos vis dar pasigamina degindama anglis.

Anksčiau šį mėnesį pradėta kampanija šį savaitgalį baigiama Vokietijoje.

Vokietijos policijos teigimu, grupė aktyvistų užpuolė „Vattenfall“ apsaugininkus, išvertė tvorą ir įsiveržė į gamyklos teritoriją. Bandant suimti buvo sužeisti du protestuotojai, kurie nugabenti į ligoninę.

Tačiau koalicijos prieš branduolinės energijos ir anglių naudojimą „Ende Gelaende“ atstovė sakė, jog kaip tik policininkai pradėjo smurtauti po to, kai protestuotojai norėjo palikti gamyklos teritoriją.

„Ende Gelaende“ nariai nuo penktadienio yra užblokavę „Welzow-Sued“ anglių kasyklą, jiems pavyko sutrukdyti kelių anglies partijų pristatymą į „Schwarze Pumpe“ elektrinę. Dėl to ši turėjo sumažinti savo gamybos apimtis.

Šiuo metu protestuotojai tariasi, kiek dar laiko tęsti demonstraciją, sakė „Ende Gelaende“ atstovė.

Visas savo branduolines elektrines iki 2022 metų ketinanti uždaryti Vokietija 42 proc. elektros energijos vis dar pasigamina degindama anglis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius