Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 20 /21:06

Per filmo apie Betmeną premjerą Denverio priemiestyje nušauta 12 žmonių, 59 sužeisti

Per filmo apie Betmeną „Tamsos riterio sugrįžimas“ (The Dark Knight Rises) premjerą Denverio (JAV) priemiestyje iki dantų ginkluotas jaunuolis pradėjo šaudyti kino teatro salėje ir nužudė mažiausiai dvylika žmonių. Dar 59 buvo sužeisti. Įtariamasis sulaikytas.
Į nusikaltimo vietą atskubėjo šimtai policijos pareigūnų ir medikų.
Į nusikaltimo vietą atskubėjo šimtai policijos pareigūnų ir medikų. / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai pranešė naujienų agentūra „Reuters“, cituodama vietinę radijo stotį, kurios korespondentas yra įvykio vietoje.

Pasak radijo stoties KOA žurnalistų, Auroros priemiestyje esančiame kino teatre penktadienį šaudė dujokaukę užsimaukšlinęs asmuo. Jis taip pat susprogdino dūmų ar ašarinių dujų užtaisą.

Papildyta 12.21 val. Policija pirmųjų pranešimų apie išpuolį sulaukė 0.30 val. vietos laiku (filmo premjera vyko vidurnaktį). Į įvykio vietą atskubėjo apie 250 pareigūnų iš visų aplinkinių rajonų. Nenukentėję įvykio liudininkai iš kino teatro į policijos įstaigas apklausoms vežami autobusais.

Papildyta 12.47 val. Kino teatro salėje buvęs įvykio liudininkas 30-metis Benjaminas Fernandezas naujienų portalui denverpost.com sakė išgirdęs kelis sprogimus, o tada žmonės pradėjo bėgti laukan. Pasigirdo šūviai ir policininkų raginimai „gultis ant žemės“. B.Fernandezas sakė matęs krintančius ant žemės žmones, tarp jų ir mažą mergaitę.

19-metė Salina Jordan sakė mačiusi, kaip kulkos pakirto žmones kino teatro salėje. Jos akivaizdoje vienai merginai kulka pataikė į skruostą, kitus žmones, tarp jų ir maždaug 9 metų mergaitę, sužeidė į pilvą. Pasak S.Jordan, garsai kino teatre priminė fejerverkų poškėjimą.

Vėliau ji pamatė policijos pareigūnus, raginusius žmones kuo greičiau bėgti laukan. Kai kurie policininkai nešė žuvusiųjų ar sužeistųjų kūnus iš salės. S.Jordan taip pat matė, kad per išpuolį šaudė ir pareigūnai. Kiek iš viso buvo šaudžiusiųjų, ji negalėjo pasakyti.

9news.com pranešė, kad policija sulaikė vieną įtariamą asmenį. Iš jo paimtas medžioklinis šautuvas ir pistoletas. Be to, įtariamasis pareiškė esąs užminavęs savo butą, tad policija evakavo teritoriją Auroros rajono šiaurinėje dalyje.

Papildyta 13.05 val. Vieno liudininko teigimu, nusikaltėlis į žiūrovus šaudė be atrankos. Dar vienas liudininkas sakė, kad jis šaudyti pradėjo tuo metu, kai kino ekrane taip pat buvo rodoma susišaudymo scena, tad žiūrovai ne iš karto susivokė, kas vyksta.

Papildyta 14.43 val. Policija įtariamąjį sulaikė automobilių stovėjimo aikštelėje greta kino teatro pastato, televizijos CNN žurnalistams sakė policijos atstovas spaudai Frankas Fania. Jis vilkėjo neperšaunamą liemenę ir nemėgino priešintis pareigūnams. Skelbiama, kad įtariamasis – maždaug dvidešimtmetis baltaodis jaunuolis. Be dviejų ginklų, kuriuos jis turėjo su savimi, dar vienas, kaip manoma, jo ginklas rastas paliktas kino teatre.

Kolorado universiteto ligoninės atstovė spaudai Jacque Montgomery sakė, kad čia gydoma apie 20 sužeistųjų. Visi jie nukentėjo nuo šūvių. Sužeistųjų būklė įvairi – nuo lengvos iki kritinės. „Juos pas mus veža policijos ir greitosios pagalbos automobiliais. Kai kurie ateina patys“, – sakė J.Montgomery.

CNN skelbia, kad jauniausias nukentėjusysis per šaudymą kino teatre – trijų mėnesių kūdikis.

Papildyta 15.42 val. Iš pradžių skelbtas aukų skaičius penktadienio rytą vietos laiku buvo patikslintas ir sumažintas. Kaip praneša CNN, nuo užpuoliko kulkų žuvo ne 14, o 12 žmonių. Dar 59 žmonės per šaudymą buvo sužeisti.

„NBC News“ paskelbė sulaikyto įtariamojo pavardę. Tai – 24 metų Denverio gyventojas Jamesas Holmesas, gimęs 1987 metų gruodžio 13-ąją. Oficialiai ši informacija dar nepatvirtinta. Kaip sakė „NBC News“ šaltiniai policijoje, įtariamasis, kaip manoma, nėra susijęs su jokiomis teroristinėmis organizacijomis ir neišpažino islamo.

Nusikaltimo motyvai taip pat kol kas nėra žinomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius