Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 08 10 /20:05

Izraelis ir „Hamas“ susitarė dėl 72 valandų paliaubų

Izraelis ir „Hamas“ susitarė dėl naujų paliaubų. Derybų Egipte metu susitarta ugnį nutraukti 72 valandoms, skelbia BBC. Izraelio pareigūnai žada, kad jeigu palestiniečiai laikysis susitarimo, jie pirmadienį grįš į Egiptą tęsti derybų.
Gaza
Gaza / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per Izraelio smūgį Gazos Ruože žuvo palestiniečių paauglys

Per Izraelio smūgį Gazos Ruože sekmadienį žuvo 17-metis palestiniečių paauglys, pranešė medikai.

Kaip sakė gelbėjimo tarnybų atstovas Ashrafas al Qudra, smūgis buvo suduotas Deir al Balaho mieste centrinėje Gazos Ruožo dalyje.

Bendras palestiniečių, kurie žuvo dėl anksti penktadienį atsinaujinusio smurto, skaičius padidėjo iki 15.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Į sugriuvusius namus sugrįže palestiniečiai ieško savo daiktų
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Į sugriuvusius namus sugrįže palestiniečiai ieško savo daiktų

Palestiniečiai sekmadienį išvyks iš Kairo, jeigu Izraelis neatnaujins derybų

Palestiniečių derybininkai sekmadienį išvyks iš Kairo, jeigu Izraelis nesutiks grįžti į Egipto tarpininkaujamas derybas dėl karo Gazos Ruože nutraukimo, sakė delegacijos aukšto rango narys Moussa Abu Marzoukas.

Palestiniečiai neturi ką prarasti, – sakė M.Abu Marzoukas

„Per artimiausias 24 valandas bus nuspręsta (dėl) delegacijos buvimo Egipte“, – vėlai šeštadienį interviu „Reuters“, kurį davė delegacijos viešbutyje netoli Kairo oro uosto, sakė M.Abu Marzoukas – „Hamas“ politinio biuro pirmininko pavaduotojas.

Pasak jo, sprendimas bus priimtas po sekmadienio susitikimo su tarpininkais egiptiečiais, kurie šią savaitę atskirai su abiem delegacijomis susitiko mažiausiai tris kartus.

Izraelis yra sakęs, kad nedalyvaus derybose dėl paliaubų, kol tęsiasi smurtas. Izraeliečių delegacija išvyko iš Kairo anksti penktadienį ryte, prieš pat tai, kai baigėsi 72 valandas trukęs ugnies nutraukimas, ir dar negrįžo.

Palestiniečiai atsisakė pratęsti ugnies nutraukimą ir pareiškė, kad Izraelis vilkina ir atsisako priimti reikalavimus, tarp kurių yra Gazos Ruožo blokados nutraukimas ir vieno jūrų uosto atidarymas.

Šeštadienį Izraelis Gazos Ruože surengė daugiau kaip 30 atakų iš oro, per kurias žuvo devyni palestiniečiai, o palestiniečių kovotojai leido į Izraelį raketas. Konfliktas tęsiasi jau antrą mėnesį.

„Palestiniečiai neturi ką prarasti“, – viešbučio vestibiulyje sakė apsaugininkų apsuptas M.Abu Marzoukas.

"Palestiniečiai neturi daug pasirinkimų: arba būti nužudyti per blokadą, arba būti nužudyti minosvaidžių ir (karo) lėktuvų“, – pridūrė jis, leisdamas suprasti, kad blokada pražudė daugiau palestiniečių nei karai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius