-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru sulaikyta kanibalų gauja, pardavinėjusi žmonių riebalus

Peru policija areštavo keturis nusikaltėlius, kurie žudydavo žmones, norėdami parduoti jų riebalus. Dalį nužudytųjų žmonių kūnų nusikaltėliai suvalgydavo, o riebalus parduodavo Europos kosmetikos gamintojams
Temos: 1 Peru

Kaip praneša „Associated Press“, nusikaltėlių gauja sulaikyta Peru sostinėje Limoje. Keturi žmonės sulaikyti, tačiau keliems jų bendrininkams pavyko pasprukti. Ieškomi ir du įtariamieji, kurie apibūdinami kaip „italai“.

Teigiama, kad nusikaltėliai nužudė apie 60 žmonių, norėdami iš kūnų išgauti riebalus ir parduoti juos Peru arba Europoje. Riebalų pirkėjomis tapdavo įmonės, ketinančios iš tokios „prekės“ gaminti kosmetikos priemones.

Tyrimas prasidėjo prieš 4 mėnesius, kai policija gavo operatyvinės informacijos apie Limoje parduodamus žmonių riebalus. Rugpjūčio mėnesį policijos agentui pavyko gauti mėginį – pasirodė, kad tai iš tiesų žmogaus riebalai.

Lapkričio 3 dieną policijai pavyko sulaikyti pirmuosius įtariamuosius, kurie turėjo butelį, – jame buvo rasta žmogaus riebalų. Policijos atstovų manymu, įtariamieji priklauso nusikaltėlių gaujai „Pishtacos“: jie užpuola žmones, nužudo juos, mėsą suvalgo, o riebalus parduoda. Pranešama, kad europiečiai pirkėjai mokėdavo už žmogaus riebalų litrą 15 tūkst. JAV dolerių.

Nors ekspertai Europoje vieningai neigia, kad tokie riebalai gali būti paklausūs, patys nusikaltėliai tvirtina, jog prekyba žmonių riebalais yra puikus verslas, o jų gauja netgi turėjo konkurentų. Gaujos lyderis su kraupiomis detalėmis nupasakojo, kaip iš žmonių kūnų buvo išgaunami riebalai. Policija mano, kad nusikaltėlių vadeiva šiuo kruvinu verslu užsiėmė apie 30 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius