Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Vokietiją siaubia liūtys ir uraganai, žuvo du žmonės

Įvairiuose Vokietijos vakariniuose ir pietiniuose regionuose, kur praėjusią naktį ir šeštadienį dieną siautė uraganai su smarkiomis liūtimis ir griaustiniu, žaibas nutrenkė du žmones. Ligoninėse gydomi dešimtys nukentėjusiųjų.
Potvyniai Europoje
Potvyniai Europoje / „Scanpix“ nuotr.

Regione užtvindyti keli kempingai. Hauenštaine (Pfalco žemėje) žaibas smogė į turistų palapinę. Penki jaunuoliai, kurie joje slėpėsi nuo stichijos, nuvežti į ligoninę.

Bavarijoje dėl žaibo iškrovos, nepaisant smarkių liūčių, kilo nemažai gaisrų. Miunchene buvo užblokuota miesto geležinkelio linija. Transportas sustabdytas kai kuriuose pietinės Bavarijos rajonuose. Apgadinta dešimtys namų.

Dėl smarkių liūčių ir griaustinio uždarytas oro uostas Diuseldorfe. Lėktuvai buvo nukreipti į Kelno ir Bonos oro uostą. Vien per praėjusią parą Diuseldorfo ugniagesių tarnybos, kurios įsišėlus gamtos stichijai atliko gelbėtojų funkcijas, 450 kartų buvo iškviestos gyventojų. Gelbėtojai išpumpuoja vandenį iš rūsių, atnaujina nutrūkusį energijos tiekimą, iš gatvių gabena nuvirtusius medžius.

Vokietijos meteorologijos tarnybų prognozėmis, artimiausiomis dienomis kai kuriuose šalies regionuose galimos smarkios liūtys su griaustiniu ir stipriais vėjo gūsiais. Maksimalus vėjo greitis gali viršyti 150 kilometrų per valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius