Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piratus išvaikė sraigtasparnis

Somalio piratai Adeno įlankoje apšaudė vieną prekinį laivą iš raketinių granatsvaidžių ir automatinių ginklų, tačiau atskridęs kitos šalies karinio laivyno sraigtasparnis sutrukdė sėkmingai užbaigti šią ataką, sekmadienį pranešė vienas Kenijos laivybos pareigūnas.
Piratai
Piratai / Photos.com

Andrew Mwangura, kuris vadovauja Pagalbos jūrininkams Rytų Afrikoje programos Kenijos skyriui, nenurodė atakuotojo laivo pavadinimo, tačiau jo pranešime sakoma, kad ataka įvyko šeštadienį.

„Piratai paleido dvi raketas ir daugybę šūvių iš automatinių ginklų“, – sakė pareigūnas. – Koalicijos sraigtasparnis atskrido į pagalbą laivui, ir piratai atsisakė savo ketinimų“.

A.Mwangura nenurodė, kurios šalies laivyno sraigtasparnis išgelbėjo laivą.

Šiemet išpirkų besivaikančių Somalio piratų atakų ir laivų pagrobimų labai pagausėjo, todėl kitų šalių karinių laivynų pajėgos sustiprino patruliavimą Adeno įlankoje, per kurią eina ypač svarbūs laivybos keliai.

Somalio piratai šiuo metu laiko pagrobę bent 14 užsienio laivų ir daugiau nei 300 įgulų narių. Tarp pagrobtųjų – ginklų krovinį plukdęs Ukrainos motorlaivis ir milžiniškas Saudo Arabijos tanklaivis, gabenęs 2 mln. barelių naftos.

Šeštadienį įvyko dar vienas incidentas – piratai Adeno įlankoje atakavo su Etiopijos vėliava plaukiojantį laivą, tačiau į jo pasiųstą nelaimės signalą reagavo netoliese buvęs Indijos karo laivas, kuris pasiuntė savo jūrų komandosų komandą, pranešė Indijos karo laivynas.

Pranešime nurodoma, jog komandosai sulaikė 23 Somalio ir Jemeno piratus, kurie pasidavė po mėginimo užgrobti laivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius