-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po namą visiems jaunavedžiams

Populistas Evo Moralesas lengva ranka dalija Bolivijos gyventojams būstą.
E.Moralesas populiarus tarp Bolivijos skurdžių ir indėnų.
E.Moralesas populiarus tarp Bolivijos skurdžių ir indėnų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bolivijos prezidentas Evo Moralesas pažadėjo kiekvienai jaunai šeimai po namą. „Valstybė suteiks namus visiems šalies jaunavedžiams", – pareiškė jis.

Bolivijos, kuri yra skurdžiausia Lotynų Amerikos šalis, statistikos centro duomenimis, kasmet šalyje užregistruojama vidutiniškai 22 tūkst. santuokų. Prezidentas teigia, jog valstybė, siekdama aprūpinti būstu visas jaunas šeimas, sudarys specialią programą, tačiau daugiau jokių detalių apie ją nepateikė, neaiškus ir jos biudžetas.

Tikriausiai šį prezidento pareiškimą reikia sieti su artėjančiais rinkimais, kurie numatyti 2009 metų gruodį. Per juos varžysis ir E.Moralesas. Jo galimybes apžvalgininkai vertina labai gerai, nes E.Moralesas vykdo populistinę politiką, kuri tapo įmanoma nacionalizavus daugumą įmonių šalies dujų ir naftos sektoriuje.

Socialistinė E.Moraleso Vyriausybė jau vykdo valstybinę gyventojų aprūpinimo būstu programą: žmonėms 20 metų išduodamos iki 15 tūkst. dolerių paskolos su labai mažomis palūkanomis būstui statyti arba pirkti. Jo Vyriausybė teikia daug socialinių lengvatų mokyklinio amžiaus vaikams ir vyresniems nei 60 metų žmonėms bei nėščioms moterims.

E.Moralesas buvo išrinktas Bolivijos prezidentu 2006 metais ir yra pirmas per 470 metų nuo ispanų užkariavimo iš čiabuvių indėnų kilęs valstybės vadovas. Šio prezidento elgesys daug kuo neatitinka įprasto Lotynų Amerikoje. E.Moralesas susimažino savo algą 57 proc., iki 1875 dolerių per mėnesį, jis yra nevedęs ir iki rinkimų gyveno bute, kurį dalijosi su savo partijos „Judėjimas už socializmą" pareigūnais. Bolivijos pirmosios ponios vaidmenį atlieka E.Moraleso vyresnioji sesuo Esther Morales Ayma. Tačiau prezidentas turi du vaikus nuo skirtingų moterų. Daug kalbų sukelia jo aprangos stilius. E.Moralesas mėgsta visur rodytis apsirengęs savo dryžuotu megztiniu, kuris jau tapo neoficialiu jo simboliu. Tokių megztinių Bolivijoje buvo parduota tūkstančiai.

E.Moralesas populiarus savo šalyje, apie 60 proc. rinkėjų metų pradžioje per referendumą pritarė jo kairuoliškai Konstitucijai, kuri suteikė daugiau galių Bolivijos indėnams, leido prezidentui dar kartą siekti šio aukščiausio posto ir suteikė didesnę ekonomikos kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius