Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 15 /10:30

Po nepagrįstų pranešimų apie šūvius Niujorko oro uoste kilo panika

Po nepagrįstų pranešimų apie šūvius, neva paleistus pagrindiniame Niujorko oro uoste, vėlai sekmadienį ten kilo panika, buvo pradėtos masinės evakuacijos, labai smarkiai vėlavo lėktuvai.
Policijos pareigūnai J.F.Kennedy oro uote
Policijos pareigūnai J.F.Kennedy oro uote / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas nebuvo patvirtinti jokie sužeidimų ar areštų atvejai, bet policija, imdamasi atsargumo priemonių, evakavo žmones iš mažiausiai dviejų Johno F.Kennedy tarptautinio oro uosto terminalų.

Atstovas Joe Pentangelo sakė, kad oro uosto policija sulaukė skambučio apie paleistus šūvius, kuris galiausiai pasirodė esąs „nepagrįstas“.

Visi skrydžiai „saugumo“ sumetimais buvo sustabdyti iki 0 val. 30 min. (7 val. 30 min. Lietuvos laiku), nurodė Federalinė aviacijos administracija.

Maždaug tuo metu Niujorko policijos departamento Specialiųjų operacijų skyriaus vadovas Harry Wedinas sakė, kad visi terminalai buvo „apieškoti ir išvalyti“.

Minioje greit išplito panika, kai policija nurodė žmonėms gultis ant grindų, o paskui evakavo juos lauk, ant kilimo tako, ir liepė eiti kažkokiu koridoriumi.

„Visi paveikti terminalai netrukus atnaujins darbą. Jokie šūviai nebuvo paleisti“, – pridūrė jis „Twitter“.

Oro uosto administracija taip pat nurodė, jog pradinis tyrimas parodė, kad jokie šūviai oro uoste nebuvo paleisti ir kad niekas nebuvo sužeistas.

„Šiuo metu nerasta jokių tūtelių ar kitų įrodymų apie paleistus šūvius. Terminalas buvo evakuotas iš didelio atsargumo. JFK (J.F.Kennedy oro uoste) ir LGA (LaGuardios oro uoste) yra daug Uosto administracijos policijos departamento ir Niujorko policijos departamento pareigūnų. Tyrimas tęsiamas“, – priduriama pareiškime.

Anksčiau H.Wedinas sakė, kad Uosto administracijos, Niujorko policijos departamento ir Nepaprastųjų situacijų tarnybos skyriaus policininkai tikrina 1-ąjį ir 8-ąjį terminalus.

Tačiau vienas pilotas, lėktuve prie 2-ojo terminalo laukęs leidimo išskristi, sakė, kad policija tikrina tą terminalą ir kad iš jo buvo evakuoti žmonės.

1-ajame terminale AFP žurnalistas buvo tarp keleivių, priverstų pusantros valandos laukti lėktuve ant kilimo tako.

Išlaipinti iš lėktuvų šimtai žmonių laukė eilėse, kad praeitų imigracijos tarnybos patikrinimą, ir toje oro uosto dalyje buvo įstrigę daugiau kaip dvi valandas, stebint daugybei policininkų.

Minioje greit išplito panika, kai policija nurodė žmonėms gultis ant grindų, o paskui evakavo juos lauk, ant kilimo tako, ir liepė eiti kažkokiu koridoriumi.

„Gult ant žemės! Judėkit, judėkit, judėkit!“ – šaukė policininkai.

Policija neleido keliautojams skambinti telefonais ir fotografuoti. Vienas vyras buvo areštuotas už tai, kad bandė fotografuoti chaotiškas scenas.

Kai keliautojai grįžo į imigracijos zoną, vėl kilo panika, nes ten pirmyn atgal lakstė ginkluoti policininkai. Kai kuriems keleiviams buvo nurodyta slėptis imigracijos pareigūnų kabinose. Policija keleiviams nieko neaiškino apie tą saugumo incidentą.

Viena moteris garsiai verkė, nes per sąmyšį pasimetė jos devynerių metų vaikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius