Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 29 /17:20

Rusijos žvalgybai ataskaitas teikusiai latvių europarlamentarei siūlo bausmę

Po pranešimų apie galimą Latvijos europarlamentarės Tatjanos Ždanokos bendradarbiavimą su Rusijos federaline saugumo tarnyba (FSB) „Jungtinis sąrašas“ pirmadienį paragino suspenduoti partiją, prie kurios vairo ji stovi – Latvijos rusų sąjungą (LKS).
Edu Botella / ZUMAPRESS.com
Edu Botella / ZUMAPRESS.com

„Latvijos valstybė turi imtis neatidėliotinų, aiškių ir nedviprasmiškų veiksmų“, – teigiama centristinio „Jungtinio sąrašo“, opozicinės Latvijos partijos, išplatintame pranešime.

Jame pažymima, kad T.Ždanoka yra LKS bendrapirmininkė, todėl klausimas dėl šios politinės jėgos neigiamo poveikio Latvijos saugumui yra logiškas.

„Jungtinio sąrašo“ teigimu, Latvija negali toleruoti politinių organizacijų, kurių vadovybė viešai kalba ir imasi veiksmų, kenkiančių šalies valstybingumui. Partija paragino nedelsiant priimti sprendimą dėl LKS suspendavimo.

Pirmadienį Baltijos tiriamosios žurnalistikos centras „Re:Baltica“ pranešė, kad iš nutekintų elektroninių laiškų matyti, kad bent jau nuo 2004-ųjų T. Ždanoka pranešinėja FSB apie savo veiklą ir prašo pinigų renginiams organizuoti.

Remiantis nutekintais elektroniniais laiškais, pagrindinė jos užduotis buvo kurstyti prokremliškas nuotaikas Baltijos šalių regione. Be to, ji rengdavo susitikimus su FSB pareigūnais Maskvoje ir Briuselyje, prašydavo pinigų iš Rusijos šaltinių savo politinei veiklai ir renginiams ir ruošdavo rusams ataskaitas.

Pati T.Ždanoka neigia bendradarbiavusi su Rusijos žvalgyba, o vieną iš savo kontaktų vadina jaunystės draugu, nurodė „Re:Baltica“. Ji neneigė nutekintų elektroninių laiškų autentiškumo, tačiau teigė neketinanti komentuoti nutekintos informacijos.

T.Ždanoka yra Europos Parlamento narė nuo 2004 metų ir visą tą laiką atvirai palaikė Maskvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius