Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skubaus pasitarimo keturi Ukrainos ministrai nusprendė nesekti A.Abromavičiaus pavyzdžiu

Iš Ukrainos vyriausybės pasitraukus Aivarui Abromavičiui apie pasitraukimą buvo prabilę dar keturi ministrai, tačiau po vyriausybės posėdžio jie pakeitė savo nuomonę ir nesitraukia iš užimamų pareigų, skebia newsru.com.
Aivaras Abromavičius
Aivaras Abromavičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Posėdžiui, kuriame keturi ministrai įkalbėti nesitraukti, vadovavo premjeras Arsenijus Jaceniukas. Iš pareigų ketino traukti infrastruktūros ministras Andrejus Pivovarskis, sveikatos apsaugos ministras Aleksandras Kvitašvilis, žemės ūkio ministras Aleksejus Pavlenko ir informacijos politikos ministras Jurijus Stetsas.

Ketvirtadienį Ukrainos ekonomikos ir prekybos ministro pareigas ėjęs lietuvis A.Abromavičius buvo susitikęs su premjeru Arsenijumi Jaceniuku ir Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, tačiau savo pozicijos nepakeitė ir dar kartą patvirtino, kad traukiasi iš vyriausybės kabineto.

„Traukiuosi dėl smarkiai suaktyvėjusio priešinimosi bet kokioms reformoms šalyje. Tai – ne tik paramos ar politinės valios nebuvimas. Tai – aktyvūs veiksmai mūsų planuojamoms ir vykdomoms reformoms paralyžiuoti“, – šią savaitę sakė A.Abromavičius.

Dvigubą – Lietuvos ir Ukrainos – pilietybę turintis A.Abromavičius Ukrainos ekonomikos ministru tapo 2014 metų gruodį. Iki tol jis buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“ padalinio Kijeve vadovas. Ukrainoje jis gyvena ir dirba apie 20 metų.

Pernai kovą skelbta, kad A.Abromavičius gali netekti šio posto dėl jo vykdomos valstybinių įmonių pertvarkos, kuri kėlė Ukrainos oligarchų nepasitenkinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius