-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežiaus brolis tvirtina nežinojęs apie seksualinę prievartą Rėgensburgo katedros chore

Popiežiaus Benedikto XVI brolis savo komentaruose, kurie paskelbti sekmadienį, tvirtino nieko nežinojęs apie seksualinę prievartą garsiame Pietų Vokietijos berniukų chore, kuriam jis vadovavo beveik tris dešimtmečius.
Georgas Ratzingeris
Georgas Ratzingeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Niekuomet nieko nežinojau, – sakė Georgas Ratzingeris italų laikraščiui „La Repubblica“. – Incidentai, apie kuriuos kalbama, įvyko prieš 50 ar 60 metų, praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje. Tai ne ta karta, kuri buvo, kai aš ten buvau.“

„Tai taip pat ne ta karta, kuri dabar vadovauja fondui ir chorui“, – pridūrė jis.

Režisierius ir kompozitorius Franzas Wittenbrinkas, kuris anksčiau mokėsi mokykloje-internate prie Rėgensburgo katedros giedotojų choro, papasakojo apie mokykloje taikytą „ypatingą sadistinių bausmių, susijusių su seksualiniu malonumu, sistemą“.

Pirmadienį pasirodžiusiame savaitinio žurnalo „Der Spiegel“ numeryje F.Wittenbrinkas apkaltino buvusį mokyklos vadovą, esą šis „vakarais nusivesdavo du ar tris berniukus į savo kambarį“, duodavo jiems išgerti vyno ir kartu masturbuodavosi.

F.Wittenbrinkas žurnalui sakė, kad niekam nebuvo paslaptis, kas vyksta mokykloje, ir jis „negali suprasti, kaip popiežiaus brolis Georgas Ratzingeris, kuris nuo 1964 metų vadovavo chorui, galėjo apie tai nežinoti“.

Pastarieji kaltinimai yra dalis Vokietijos katalikų bažnyčią krečiančio ir sparčiai besiplečiančio sekso skandalo, kurį pakurstė šokiruojami faktai apie seksualinę prievartą katalikiškose institucijoje, tarp jų Etalio benediktinų mokykloje Bavarijoje, šalies pietuose.

Paklaustas apie šių skandalų poveikį, G.Ratzingeris išreiškė nerimą dėl „pykčio Bažnyčios atžvilgiu“, taip pat „apmaudo ir priešiškumo“.

„Man atrodo, kad visi šie pareiškimai slepia aiškią intenciją kalbėti prieš Bažnyčią“, – sakė jis, turėdamas galvoje pastaruoju metu vokiečių žiniasklaidoje paviešintus faktus.

G.Ratzingeris „La Repubblica“ sakė esąs „visiškai pasirengęs“ stoti prieš teismą, jei valdžia nuspręs, jog to reikia.

„La Repubblica“ ir kitų žiniasklaidos priemonių duomenimis, neseniai lankydamasis Romoje G.Ratzingeris kalbėjo apie šį skandalą su broliu popiežiumi Benediktu XVI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius